Urheilu

Steelers avasi 1. divisioonan jatkoaikavoitolla

Steelersille kaksi maalia iskenyt Anika Holopainen (vas.) ja O2JKL Akatemian Sanni Kantanen kamppailevat pallosta.

Hämeenlinnan Steelersin naisten edustusjoukkue avasi kautensa salibandyn 1. divisioonassa ja taisteli Iittala-hallissa jatkoaikavoiton lukemin 4–3 (1–2, 1–0, 1–1, 1–0) jyväskyläläisestä O2 Akatemiasta.

– Tärkeät kaksi pistettä. Avauspelin jännitys näkyi, pelimme ei ollut niin huolellista kuin harjoituspeleissä on ollut, tiivisti Steelersin päävalmentaja Jari Salo.

Joukkueen tehopelaajaksi nousi Anika Holopainen (2+0), joka ohjasi 2–2-tasoitusmaalin toisessa erässä Rosa Huuskosen esityöstä ja ampui jatkoajalla voittomaalin Meri Mäkisen hienon kuljetuksen päätteeksi.

Steelers hallitsi pääosin kenttätapahtumia, mutta oli vieraitaan tehottomampi. Osaltaan siihen vaikutti O2:n parhaana palkittu 14-vuotias maalivahti Kerttu Aro (20 torjuntaa).

Ottelun alussa O2 meni alle viidessä minuutissa 0–2-johtoon iskettyään paikoistaan maalit ja Steelers joutui takaa-ajajaksi. Sen jälkeen Viivi Laine (18 torjuntaa) tukki tehokkaasti Steelersin maalinsuun.

Tanja Lehtonen avasi kotijoukkueen maalihanat Marika Ojalan passista ja päätöserässä Sanna Härkönen vei Steelersin 3–2-johtoon rangaistuslaukauksella, joka tuli Salla Julkusen vahvan nousun myötä.

– Tavoitteemme oli antaa kovaa painetta alusta asti kotiyleisön edessä ja se onnistuikin, mutta harmittavasti O2 sai pari maalia alkuun. Ekaa ja tokaa erää me veimme kyllä, Salo painotti.

Steelers kärsi neljä jäähyä ja ajassa 53.11 Jessica Lustigin ylivoimaosuma siirsi pelin jatkoajalle, jonka vieraat saivat myös aloittaa ylivoimalla.

Kotijoukkueen kolmannen erän vahva loppu jatkui kuitenkin jatkoajalle.

– Kolmanteen erään kaveri nosti karvaustaan, mutta tosi hyvin joukkueemme vastasi ja otti sitten jatkoajalla ansaitun voiton, Salo iloitsi.

Steelersin kausi jatkuu heti sunnuntaina Jyväskylässä O2:n ykkösjoukkuetta vastaan. Lauantaina joukkueella oli vain 11 kenttäpelaajaa. Sunnuntaille mukaan liittyy jääkiekon U18-maajoukkueessa pelannut Saimi Lehto.

– Meillä on nyt kapea rosteri ja haussa on koko ajan muutama hyökkääjä. Mäkelän Alisan siirtyminen Tampereen Classiciin oli meille suuri menetys, Salo kertoi.

– O2 kuuluu lohkon suosikkeihin. Meidän tavoitteena on päästä neljän joukkoon, joka toisi sarjauudistuksen myötä paikan ensi kauden liiga B:hen. HäSa

Päivän lehti

13.7.2020