Urheilu

Steelers ei kaipaa sytykkeitä – LASB saapuu Elenia-areenaan

Lahtelaisten kohtaamisessa riittää panosta. Toinen joukkue katkaisee neljän tappion putkensa.
LASBin Tuure Ailio (vas.) ja Steelersin Ville Lastikka olivat vauhdissa Elenia-areenan yleisön edessä viime keväänä pelatussa liigaottelussa. Lahtelaisten maalia vartioi Kaapo Kettunen.

Hämeenlinnan Steelersin liigajoukkueen päävalmentajalla Petri Kemppaisella ei pitäisi olla vaikeuksia komentaessaan miehistöään vauhtiin sunnuntaisessa Elenia-areenan ottelussa. Kemppaisen joukkue nimittäin kohtaa kello 17 alkavassa salibandykamppailussa rakkaan vihollisensa lahtelaisen LASBin.

Kemppaisen arvion mukaan luvassa on tasainen vääntö, sillä melko tasan ovat ennakkoasetelmatkin kauden ensimmäiseen derbyyn.

– Molemmilla joukkueilla on edessään kuuden pisteen ottelu, sillä nyt taistellaan jo ihan täysillä playoff-paikoista. Molemmilla on takanaan myös neljän ottelun tappioputki, joka olisi hieno päättää juuri ennen lähes kuukauden mittaista maaottelutaukoa. Eihän tällaiseen matsiin pitäisi olla mitään ongelmia syttyä, Kemppainen pohtii.

Viime kaudellakin Steelers ja LASB iskivät yhteen tasaisesti. Molemmat pelit päättyivät Steelersin maalin voittoon.

– Odottelen joko erittäin tarkkaa ja pieninumeroista peliä, tai sitten meno yltyy ihan mahdottomaksi ja molemmat iskevät taululle yli kymmenen maalia, Kemppainen pohtii.

Steelers ja LASB tuntevat toisensa hyvin. Kemppainen tietää, mitä on luvassa, jos vastustajan ykköskentällinen (Rasmus KainulainenTuure AilioJoonatan Surakka ja Lauri PalvailaMiska Mäkinen) pääsee vauhtiin.

– Se on todella nopeajalkainen viisikko, jonka meno pitää saada kuriin, Kemppainen suunnittelee.

 

Steelers pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona Oilersia vastaan Espoossa. LASB puolestaan hyppää kaukaloon hieman raikkaampana, sillä joukkueella on takanaan reilun viikon mittainen tauko peleistä.

– Sillä ei pitäisi olla tässä tohinassa mitään merkitystä. Espoon ottelu oli meitä ihan hyvä esitys, vaikka lopputulos oli vähän huono (Oilers voitti 9–3). Olemme hakeneet nimittäin viime peleissä hieman tasaisuutta kentällisiimme ja se on tuottanut tulostakin, Kemppainen arvioi.

 

Myös LASBin päävalmentaja Teemu Varis odottelee jännittävää kamppailua. Tutun vastustajan kohtaaminen on LASBin riveissäkin kauden kohokohtia.

– Huumaa mekin odottelemme, vaikka ihan normaalisti tähänkin peliin valmistaudumme. Tavoitteenamme on yltää tasaiseen ja tehokkaaseen peliin. Viime aikoina meillä on ollut hieman haasteita maalinteon kanssa, Varis myöntää.

LASBin viime aikojen teemoja on ollut myös virheiden karsiminen.

– Ajoittain pelimme on pyörinyt jo ihan hyvinkin, mutta tiukoissa paikoissa olemme tehneet liikaa virheitä, Varis sanoo. HäSa

Päivän lehti

25.2.2020