Urheilu

Steelersin A-nuoret eivät venyneet vierasvoittoon – Classicin pakko kaatua kotona

Välieräpaikka katkolla Classicin A-pojille perjantaina Iittala-hallissa.

Kolmas puolivälieräkohtaaminen ennakkosuosikin tamperelaisen Classicin ja Steelers Hämeenlinnan välillä A-poikien salibandyn SM-pudotuspeleissä päättyi samoin lukemin kuin kaksi edellistäkin tiukkaa kamppailua.

Classic puristi päätöserän maaleillaan voiton lukemin 5–4 (2–1, 0–2, 3–1) ja siirtyi otteluvoitoissa 2–1-johtoon. Sarja on katkolla tamperelaisille heti perjantaina Iittala-hallissa kello 19 alkaen.

Steelers lähti peliin ilman kahdessa aiemmassa ottelussa pelanneita neljää miesten edustusjoukkueen pelaajaa, sillä salibandyliigan playout-sarja alkaa lauantaina.

Poissaoloja ei jäätyä pohtimaan ja B-junioreista kokoonpanoon nostettu kolmosketju Joonas Viitanen, Pieti Alatalo ja Aleksi Hiltunen kiitti luottamuksesta.

– Tosi tasaista, molemmilla oli omat hetkensä. Kolmosketjumme oli tasapainoisin, ei missään vaiheessa mitään hätää Classicin kolmosta vastaan, Steelersin päävalmentaja Juuso Silén kommentoi.

 

Classic meni avauserässä 2–0-johtoon, mutta Hiltusen (1+1), Alatalon ja Viitasen (1+2) osumilla Steelers nousi johtoon ja päätöserään mentiin lukemissa 2–3.

Heti päätöserän alkuun Eerik Lindén tasoitti ja Matias Vaajala (1+1) sekä ylivoimalla Eemeli Akola (1+1) veivät kotijoukkueen uudelleen johtoon.

Ykkösketjun Atte Kurkikangas toi Steelersin vielä maalin päähän ajassa 55.38 Miika Kulmalan syötöstä, mutta edes ilman maalivahtia lisäosumia ei tullut.

Tarkassa ottelussa laukaukset maalia kohti menivät lähes tasan. Steelersin maalilla Eemeli Vainio otti 14 torjuntaa.

– Alussa oli käynnistymisvaikeuksia, ei oltu ihan siinä missä haluttiin, mutta eka maali avasi pelimme ja sytytti joukkueen. Toinen erä oli paras meiltä, kolmannessa olisi sitten voinut kääntyä kumpaan suuntaan vaan. Mutta maalit ratkaisevat, Silén summasi.

– Luottavaisena lähdetään huomiseen peliin, joukkue on todistanut, että pystyy taistelemaan täydellä sydämellä kovaa Classicia vastaan. Peli kerrallaan mennään. HäSa