Urheilu

Steelers hakee maaleja ja tasaisuutta – Päävalmentaja Kemppainen lupaa: "Kurssi käännetään"

Pyhäinpäivän kotitappio Indiansille harmitti Steelers-leirissä, mutta marraskuussa riittää vielä otteluja tason nostoon ennen MM-taukoa.
Päävalmentaja Petri Kemppainen ja maalivahti Santeri Pohjonen tähtäävät parempaan loppukaudella.

Steelers Hämeenlinna avasi pyhäinpäivänä marraskuun viiden ottelun urakkansa salibandyliigassa espoolaista Westend Indiansia vastaan, joka haki vierasvoiton maalein 2–6 (1–1, 0–2, 1–3) tehtyään kaksi viimeistä osumaa tyhjään maaliin. Peli oli samalla Suomen cupin 5. kierroksen ottelu.

Kokoonpanossa oli muutoksia hyökkääjä Nico Jonaesonin pelikiellon ja puolustaja Atte Lahden työesteiden takia.

Kolmosketjusta ykkösketjuun Ville Lastikan (1+1) ja Markus Siprosen (0+1) rinnalle nostettu Antti Aarnio (1+0) iski kauden toisen maalinsa. Tehoketjun takana kaikki pelit on urakoinut puolustaja Julius Aaltonen.

Ykkösketjun ohella Steelersin nuorisoketju Niko Einiö, Jose Takala ja Elmeri Saukkonen on pelannut alkukauden samassa koostumuksessa takanaan puolustajat Jere Kemppainen sekä Lahti, jonka paikalla lauantaina pelasi ykkösketjusta Jarkko Aallonen.

– Ketjumme on mennyt koko ajan eteenpäin. Liigassa vauhti on kova ja pienikin nukahdus voi maksaa paljon. Taso ailahtelee liikaa erien välillä, mutta kun saadaan peliä tasaisemmaksi, voidaan voittaa kenet tahansa, 18-vuotias nuorten maajoukkuemies Einiö uskoo.

Yhdeksän pelin jälkeen Steelers on yhdeksäntenä juuri pudotuspeliviivan alapuolella. Saldona on neljä voittoa ja viisi tappiota maalierolla 45–45.

– Ihan hyvin on pelattu, mutta tällaiset tappiot kuten nyt Indiansille harmittavat. Ajatus karkaa ajoittain, emmekä saa tasaista suorittamista. Marraskuu lähti mollivoittoisesti, mutta kurssi käännetään, päävalmentaja Petri Kemppainen lupaa.

Steelersin peleissä on tehty vähän maaleja ja omiin on mennyt sarjan kärkikaksikon (Classic, TPS) jälkeen kolmanneksi vähiten osumia.

– Puolustuksen kautta pelaamme ilman muuta ja meillä on loistava maalivahti. Jo keväällä korostin, että luotan puolustajiimme, vaikka ryhmämme on melko nimetön. Yhdeksän pakin kesken tulee mukavasti kilpailua peliajasta, Kemppainen painottaa.

Maalivahtitilaston kärkimies Santeri Pohjonen otti Indiansia vastaan 25 torjuntaa ja palkittiin Steelersin parhaana.

Hän siirtyi Nokian KrP:n SM-pronssijoukkueesta Hämeenlinnaan ja 21-vuotiaasta nuorten maailmanmestarista (2015) Steelers on saanut kokeneen ykkösvahdin.

– Viisi kautta pelasin Nokialla. Asun ja opiskelen Hämeenlinnassa ja jatkuva ajaminen alkoi rasittaa. Steelers tarjosi hyvät puitteet ja kivaa on pelata täällä, meillä on nuori nälkäinen joukkue. Miesten maajoukkue on totta kai tavoite, mutta sinne on vielä matkaa. Nyt nautitaan vaan pelaamisesta ja toivotaan, että pysyy terveenä, Pohjonen korostaa.

Steelers jatkaa pelejään heti torstaina, kun Elenia-areenaan vieraaksi saapuu sarjajumbo FBT Karhut Porista. HäSa

Päivän lehti

24.1.2020