Urheilu

Steelers isännöi salibandyn EFT-turnausta – Suomen 19-vuotiaiden poikien ja miesten maajoukkueet kohtaavat Tshekin joukkueet Elenia-areenassa

Elenia-areenassa viritytään marraskuussa kansainvälisten salibandypelien tunnelmaan. Kuva: Juhani Salo
Elenia-areenassa viritytään marraskuussa kansainvälisten salibandypelien tunnelmaan. Kuva: Juhani Salo

Hämeenlinnassa nähdään marraskuun 8. päivänä kansainvälistä huippusalibandyä. Steelers yhdessä Suomen Salibandyliiton kanssa isännöivät Elenia-areenassa neljän maan Euro Floorball Tour -turnauksen ensimmäistä pelipäivää. Suomen 19-vuotiaiden poikien ja miesten maajoukkueet kohtaavat Hämeenlinnassa Tshekin maajoukkueet. EFT-turnauksen avauspäivänä vastakkain ovat myös Ruotsin ja Sveitsin maajoukkueet.

Edellisen kerran EFT-turnaus on järjestetty Hämeenlinnassa syksyllä 2014.

Steelers on jo omalta osaltaan aloittanut turnauksen valmistelut. Seuran toiminnanjohtaja Noora Lavonen arvelee turnauspäivänä Elenia-areenassa häärivän kolmisenkymmentä talkoolaista.

– Meillä on parhaillaan käynnissä liiton kanssa toimitsijoiden värvääminen tapahtumaan. Kansainvälisen maajoukkueturnauksen järjestäminen on melkoinen urakka, vaikka meilläkin on jo jonkin verran kokemusta isompien turnausten isännöinnistä. Tällä kertaa luvassa on kuitenkin mittavampi tapahtuma, jossa joudumme tekemään töitä kahdessa vuorossa, Lavonen muistuttaa.

Lavonen uskoo huippupelien kiinnostavan myös yleisöä. Suomen joukkueissa nähdään melko varmasti myös Steelersin entisiä tai nykyisiä pelaajia.

– Joukkueita ei ole vielä valittu, mutta eiköhän miesten puolella Tampereen Classiciin siirtynyt Ville Lastikka ole mukana kokoonpanossa. U19-joukkueessa saatetaan myös nähdä tuttuja pelaajia, Lavonen toivoo.

Lavonen muistuttaa, että EFT-turnauksessa lyödään jo alkutahteja Suomessa ensi vuoden joulukuussa pelattaville miesten MM-kisoille.

– Pelaajille turnaus on tärkeä näytönpaikka ja yksi polku eteenpäin. Myös kisajärjestäjille ja televisioväelle turnauksemme on tärkeä tapahtuma, jossa harjoitellaan ja kokeillaan uusia asioita, Lavonen kertoo.

Myös Hämeenlinnan kaupunki on mukana EFT-turnauksen järjestelyissä. Hämeenlinnan koululaisille on nimittäin luvassa turnauspäivänä salibandyn huumaa.

– Koululaiset saapuvat seuraamaan aamupäivän ja päivän Ruotsin ja Sveitsin otteluita. Lapsille on luvassa Elenia-areenassa muutakin puuhasteltavaa turnauspäivänä. Seuramme väkeä kannustamme puolestaan katsomoihin hieman halvemmilla seuralipuilla. Tavoitteenamme on järjestää hieno salibandytapahtuma, jossa yleisökin viihtyy. Puitteet ovat ainakin hulppeat, sillä meillä on käytössä koko Elenia-areena, sanoo Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen. HäSa

Maajoukkueet Hämeenlinnassa, Tampereella ja Vantaalla

Salibandyn Euro Floorball Tour pelataan 8.–10. marraskuuta Hämeenlinnassa, Tampereella ja Vantaalla.

Turnauksen ohjelma:

Perjantai 8.11. Elenia-areena:

Klo 10 U19-poikien ottelu Ruotsi–Sveitsi, klo 12.45 miesten ottelu Ruotsi–Sveitsi, kello 16.15 U19-poikien ottelu Suomi–Tshekki, klo 19 miesten ottelu Suomi–Tshekki.

Lauantai 9.11. Tampere-areena:

Klo 10.15 U19-poikien ottelu Tshekki–Ruotsi, klo 13 U19-poikien ottelu Suomi–Sveitsi, klo 16 miesten ottelu Suomi–Sveitsi, klo 19 miesten ottelu Tshekki–Ruotsi.

Sunnuntai 10.11. Vantaan Energia-areena:

Klo 9.15 U19-poikien ottelu Sveitsi–Tshekki, klo 12 miesten ottelu Sveitsi–Tshekki, klo 14.45 U19-poikien ottelu Suomi–Ruotsi, klo 17.30 miesten ottelu Suomi–Ruotsi.

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic