Urheilu

Steelers ja SC Urbans löivät hynttyitä yhteen – "Olemme avoimia muidenkin seurojen kanssa tehtävälle yhteistyölle"

Steelers Hämeenlinna ja SC Urbans aloittavat seurayhteistyön. Myös muita kantahämäläisseuroja kannustetaan yhteistyömahdollisuuksien kehittämiseen.

Kantahämäläiset salibandyseurat Steelers Hämeenlinna ja SC Urbans ovat lyöneet hynttyyt yhteen seurayhteistyön nimissä. Yhteistyön tavoitteena on vähentää harrastajien drop out -ilmiötä ja mahdollistaa kilpailullinen menestys sitä tavoitteleville pelaajille A-C -junioreissa.

Yhteistyön puitteissa avautuu mahdollisuus perustaa yhteisjoukkueita A-C -ikäluokissa.

Yhteistyön alullepanijana on toiminut SC Urbansin puheenjohtaja Marko Ruuskanen, joka on halunnut kehittää alueen salibandya harraste- ja kilpatoimintaa.

– Ikäluokkajoukkueiden sisällä tasoerot ovat todella suuria ja pelaajilla on erilaisia tavoitteita. Osa haluaa vain pelata kavereiden kanssa ja osa haluaa menestyä. Kun harjoittelu muuttuu tavoitteellisemmaksi, ovat nämä harrastepelaajat vaarassa tippua pois kyydistä, Ruuskanen sanoo.

– Yhdistämällä voimamme Steelersin kanssa, pystymme tarjoamaan paremmin jokaisen pelaajan tavoitteille ja taidoille sopivan joukkueen. Ihannetilanteessa ikäluokassa on aina edustusjoukkue, joka tähtää menestykseen, ja lisäksi on kilpajoukkue, jossa kaikki saavat peliaikaa ja harrastusta voi jatkaa ilman sen suurempia suorituspaineita.

– Tämä toivottavasti vähentää lopettamispäätöksiä niin meillä Janakkalassa kuin Hämeenlinnassakin näissä kriittisissä ikäluokissa yläkouluiässä ja sen jälkeen.

 

Yhteinen sävel löytyi

Yhteistyön suunnittelu sujui Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavosen kanssa samalla aaltopituudella. Steelers on halunnut Lavosen mukaan jo aiemmin rakentaa alueen yhteistyötä, mutta yhteiseen tahtoilaan ei ole päästy.

– Yhteistyö vaatii molempien seurojen tahtotilaa ja muokkautumista jo olemassa olevien toimintamallien yhteen sulautuessa. Olen erittäin mielissäni, että vihdoin yhteistyö onnistuu. Toivon, että yhteistyötä voidaan tehdä myös muidenkin alueen toimijoiden kanssa, Lavonen summaa.

 

Muitakin seuroja voidaan ottaa mukaan

Seurat tulevat vaatimaan yhteisjoukkueiden valmentajilta nähtäväksi kausisuunnitelman, josta käy ilmi valmennuksen pääpiirteet. Tällä turvataan harjoittelun laatu ja pelaajien kehittyminen. Valmentajakoulutuksissa ja -rekrytoinnissa pyritään myös yhdistämään resursseja.

Ruuskasen mukaan yhteistyö ei tee kahdesta seurasta ”suljettua piiriä”, joka katkaisisi yhteistyön alueen muiden seurojen kanssa.

– Olemme avoimia muidenkin seurojen kanssa tehtävälle yhteistyölle. Mitä enemmän seurat Kanta-Hämeen alueella pystyvät tekemään avointa yhteistyötä, niin sitä paremmat edellytykset seuroilla on tarjota harrastajilleen monipuolisia harrastusmahdollisuuksia salibandyn ja liikunnan parissa. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic