Urheilu Hämeenlinna

Steelers jälleen veitsi kurkulla nousukarsinnassa – “Kasetti oli sekaisin”

KaPa-65 haki vierasvoiton ja paikka Liiga B:hen on sille katkolla lauantaina Uudessakaupungissa.
Steelersin Sanna Koponen yritti löytää pelikavereita Elenia-areenasta. Kuva: Tomi Vesaharju
Steelersin Sanna Koponen yritti löytää pelikavereita Elenia-areenasta. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelers Hämeenlinnan naisten edustusjoukkue ei onnistunut hyödyntämään kotietuaan Liiga B:n ratkaisevan nousukarsinnan kolmannessa kohtaamisessakaan.

KaPa-65 Uudestakaupungista haki Elenia-areenasta vierasvoiton viimeisen erän maaleillaan lukemin 2–4 (1–0, 1–0, 0–4) ja liigapaikka on sille katkolla lauantaina Uudessakaupungissa.

– Kaksi erää oli salibandyn irvikuvaa, pidettiin palloa 75 prosenttia, mutta ei maaleja eikä kunnon maalipaikkojakaan. Kolmannessa erässä oltiin huonoja, vastustaja yllätti meidät, Steelersin päävalmentaja Jari Salo.

Molemmilla oli alla vierasvoitot lukemin 5–4 ja tasaisena eteni myös kolmas kohtaaminen.

Avauserässä tilanteet vaihtelivat ja molempien joukkueiden maalivahdit jatkoivat hyviä otteitaan.

Steelersin johto-osuman laukoi vahvasti pelannut Meri Mäkinen, joka sai maalin takaa syötön Mari Seppäseltä.

Heti toisen erän alkuun Steelersin maalivahti Viivi Laine (22 torjuntaa) torjui pari läpiajoa ja piti kotijoukkueen maalin puhtaana ja erän puolivälissä Laineen johdolla Steelers nollasi KaPan ylivoiman.

Molemmilla oli jälleen paikkoja, mutta erän ainoa osuma syntyi Steelersin toisella ylivoimalla erän loppuhetkillä.

Hyvän syöttökuvion jälkeen Erika Laine siirsi pallon Saimi Lehdolle, jonka veto yllätti Ruska Kerttulan (25 torjuntaa) KaPan maalilla.

Näin päätöserään lähdettiin Steelersin johdossa 2–0 ja tilanne näytti hyvältä kotijoukkueelle.

Sitten seurasi musta hetki Steelersin puolustukselle. Ensin Emilia Erholtz nappasi hukatun irtopallon ja käänsi sen maalin eteen unohtuneelle Venla Laivolle, joka rikkoi Viivi Laineen nollan.

Ja vain 29 sekuntia edellisestä Steelers-puolustus hukkasi jälleen pallon ja Juulia Peura (1+1) tasoitti pelin.

Nelisen minuuttia myöhemmin Laura Piiroinen laukoi voittomaaliksi jääneen johto-osuman ja jälleen Steelersin puolustukselta pallo karkasi oman maalin takana.

Steelersin valmennus otti aikalisän ja muutti hieman pelaajaryhmitystään.

– Kasetti oli sekaisin ja korostettiin, että peli on ollut meillä hallussa, yritettiin rauhoittaa ja pelaajavaihdoilla haettiin lisää jalkoja hyökkäyspään karvaukseen, Salo kertoi.

Taistelu ei kuitenkaan tuonut tulosta ja Riikka Laato iski ajassa 56.15 lopullisen niitin 2–4-maalillaan.

– Ilmeisesti luultiin kahden erän jälkeen, että peli on pelattu. Erätauolla kyllä varoiteltiin, että kaveri tulee vielä lujaa ja alkaa heittää kukkupalloa. Näin kävikin ja oma syöttöpelimme hajosi. Ja tulostaululla on lukemat. Aiemmin kaudella meillä ei ole ollut näissä mitään hätää, nyt pallot kimpoilivat, Salo harmitteli.

Steelers on jälleen veitsi kurkulla, kuten se oli edellisessä ottelusarjassakin. Silloin se onnistui nousemaan ottelusarjan voittoon.

– Taas tuli oppirahoja. Lauantaina Uudessakaupungissa on 400 katsojaa kannustamassa KaPaa, mutta me otamme voiton. Olemme olleet aiemmin samassa tilanteessa. Toivottavasti sunnuntaina yleisö löytää paikalle kannustamaan meitä, hämeenlinnalainen naissalibandy tarvitsee nyt kaiken tuen myös omalta seuraväeltä, Salo vetosi. HäSa