Urheilu

Steelers jatkoaikavoittoon Porista, mutta enemmänkin oli saatavilla – “Tietysti harmittaa”

Vahvistunut Steelers jatkoaikavoittoon vuoristoratamaisessa ottelussa Porissa. Paluun tehnyt Ville Lastikka kiskaisi kaksi maalia.
Toivotun paluun tehnyt Ville Lastikka vahvisti Steelersin rivejä Karhuja vastaan. Kuva: Riku Hasari

Steelers kiipesi lopulta voittoon Porissa kaatamalla Karhut vieraskentällä jatkoajalla 6–5 (1–2, 2–0, 3–2, 1–0) Pyry Kauppisen osumalla.

Matka voittoon oli kuitenkin pomppuinen. Avauserässä Eero Harjulan ja Tomi Jerkun maaleilla Karhut nousi 2–0 -johtoon. Timo Johanssonin ja kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen palanneen Steelers-pyssy Ville Lastikan kaksi maalia veivät Steelersin kuitenkin 3–2 -johtoon päätöserään lähdettäessä.

Kolmas erä alkoi Steelersin osalta vahvasti, kun Leevi-Werneri Kainulainen vei Steelersin jo 4–2 -johtoon.

Sitten alkoikin Karhujen Antti Vuorisen show. Vuorinen paukutti alle neljään minuuttiin puhtaan hattutempun ja asetelmat olivat kääntyneet päälaelleen Karhujen eduksi 5–4.

Timo Johansson herätti ilman maalivahtia pelanneen Steelersin kuitenkin henkiin kreivin aikaan vain 25 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoajalla Johanssonin maalin syöttänyt Pyry Kauppinen sinetöi Steelersin jatkoaikavoiton vain 36 sekunnissa.

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen allekirjoitti Steelersin kahdet kasvot ottelussa.

– Ensimmäisessä erässä olimme telineissä, mutta toinen erä oli meiltä hyvää peliä. Karhut eivät meidän päässä montaa kertaa käyneet. Mahdoimmeko 4–2 -tilanteessa sitten luulla, että tämä on jo voitettu, kun kaveri pääsi tekemään muutaman lapsusmaalin, Kemppainen mietiskeli.

– Siitä voi olla ylpeä, että lopussa ilman maalivahtia pelatessa uskoimme vielä itseemme ja tulimme tasoihin. Jatkoajallakin onnistuimme ja saimme kaksi pistettä mukaamme. Vielä hengitämme pudotuspelien suhteen.

Steelers sai vahvistusta tehokkaasti palanneen Lastikan lisäksi kokoonpanoonsa myös Markus Siprosen (0+1) ja Jere Liljenbäckin paluun ja Sveitsistä Floorball Thurgaun joukkueesta hankitun paluumuuttajapuolustaja Lauri Viitalan myötä.

– Nämä pelaajat ovat meille henkisesti ja pelillisesti tärkeitä. Lauri sanoi ottelun tiimellyksessä, että tempo oli melko erilaista nyt, Kemppainen kertoi.

Vaikka Steelers kiipesi loppuhetkillä tasoihin ja voittoon, Kemppaiselle jäi myös hieman hampaankoloon.

Enemmänkin oli tarjolla.

– 4–2 -tilanteessa, alkoi ajatella, että Karhuilla naksahtaisi selkäranka, mutta he saivat buustia muutamista maaleista. Harmittaa tietysti, kun näytti välillä, että nyt mennään menojamme. Kaikki lisäpisteet kuitenkin tälle joukkueelle suo.

Steelersin asetelmat Salibandyliigan sarjataulukossa eivät heilahtaneet merkittävästi, sillä myös niskaan hönkivä Welhot otti voiton Oilersista jatkoajalla.

Steelers on sunnuntain jälkeen viimeistä pudotuspelipaikkaa hallitsevaa Indiansia kuusi pistettä perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena, kun hämeenlinnalaisilla on runkosarjaa pelaamatta vielä neljä ottelua.

Samaan aikaan karsintarajan yläpuolella Steelersillä on vain neljä pistettä turvaväliä.

– Vielä on pudotuspeleihin teoreettinen mahdollisuus. Pelataan loppuun asti ja yritetään voittaa kaikki jäljellä olevat ottelut ja katsotaan sitten missä olemme. Pisteitä täytyy ottaa myös sen suhteen, että karsinnat vältetään, sekin on fakta, Kemppainen ynnäsi.

Steelers kohtaa seuraavassa ottelussaan Oilersin Elenia-areenassa sunnuntaina 17. helmikuuta. Loppukirin runkosarjan kolmessa viimeisessä ottelussa Steelersiä vastaan asettuvat Happee, Welhot ja Indians. HäSa