Urheilu

Steelers katkaisi tappioputkensa – Ville Lastikka tinttasi kolme maalia MM-kisojen alla

Ville Lastikan kolme maalia siivitti Steelersin voittoon LASBia vastaan.
Ville Lastikan veto viuhui kolmesti verkkoon LASBia vastaan.

Rakkaat viholliset Steelers ja LASB lähtivät molemmat Elenia-areenaan katkaisemaan neljän ottelun tappioputkeaan kuitenkin tiedostaen, että vain toinen voi siinä onnistua.

Kotijoukkue Steelers oli askeleen etevämpi sunnuntai-iltana ja päätyi korjaamaan sarjapisteet talteen 6–4 -voitolla.

Steelersin maaleista sunnuntaina vastasivat kolme osumaa kiskaissut Ville Lastikka, liigauransa ensimmäisen maalin tehnyt Jarkko Aallonen, illan komeimman soolomaalin tehnyt Nico Jonaeson ja ottelun jälkeen palkittu Aleksi Kulmala.

 

Ensimmäisessä erässä joukkueet järjestivät todelliset maalikarkelot Steelersin asettaessa nuotin voitolleen viemällä avauserän 4–2 -luvuin.

– Ensimmäisessä erässä pelasimme erittäin hyvin. Toisessa erässä kadotimme hieman momentumiamme. Kolmannessa puolestaan pysyimme hyvin pallossa ja teimme tarvittavat maalit kun peliä ratkottiin, Lastikka pohti taiston tauottua.

– Nämä ovat isoja pelejä, etenkin kun oli derby ja oli tappioputki alla. On tärkeää, että saimme hyvän fiiliksen tauolle. Tämä oli merkityksellinen voitto.

 

Ottelun toisessa erässä pelin luonne muuttui tarkemmaksi puolustuspelaamiseksi.

Kolmannessa erässä LASBin Tuure Ailio toi vierailijat vielä maalin päähän, kunnes Kulmala iski vapauttavan osuman Steelersille ja kirsikan kakun päälle tyhjään maaliin sijoitti Lastikka.

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen oli Lastikan tavoin sitä mieltä, että tauolle on mukavampi lähteä tappioputki katkaistuna.

– Tämä oli tälle joukkueelle melkein lottovoitto tähän saumaan. Olemme pelanneet hyvin, mutta emme ole saaneet palkintoa. Tänään saimme, Kemppainen sanoi.

– Vähän olimme pallolla jäljessä vastustajaa varsinkin toisessa erässä, mutta maalit ratkaisivat tänään.

Kemppainen arvioi, että mukaan otettava oppi LASB-voitosta oli joukkueen sitoutuminen voittaviin tekoihin.

– Kun katselin tilastoja peittojen osalta joka erässä, ne osoittivat että halua tehdä joukkueena puolustuspeliä löytyy. Kun maaleja menee omiin vain neljä, se on määrä, joka antaa mahdollisuuden voittaa pelejä.

Myös Jarkko Aallosen ensimmäinen liigamaali sai Kemppaisen suunpielet kohoamaan.

– Se on varmasti tärkeä juttu hänelle ja tuo itseluottamusta. Potentiaalia hänessä on paljon, kunhan annamme aikaa. Meidän pakkipuolta on arvosteltu pisteiden vähyydestä, joten on tärkeää meille, että ratkaisijoita alkaa löytyä myös sieltä, Kemppainen sanoi.

 

Päävalmentaja Kemppainen sanoo, että MM-kisatauolle lähdetään voitolla työhön -hengessä.

Steelers lähtee kehittämään tauolla erityisesti hyökkäyspeliään.

– Tilastollisesti olemme pärjänneet hyvin. Olemme saaneet maalipaikkoja enemmän kuin vastustaja, mutta liian harvoin menee sisään. Siirrämme välillä hyvistäkin paikoista, kun muut jo naulaavat. Pallollisessa pelissä ei pitäisi hosua. Pallollinen peli ja maalinteko on iso prinsiippimme tälle harjoittelujaksolle, Kemppainen sanoo.

– Toivottavasti nyt kun saimme onnistumisen alle, voittamisen tunne kantaa heti vuodenvaihteeseen.

Asetelmiaan pudotuspelitaistelussa kohentanut ja yhdeksänneksi noussut Steelers pelaa ensi kerran 15. joulukuuta, kun sen vieraaksi saapuu Salibandyliigan sarjakärki Classic. HäSa

Päivän lehti

27.1.2020