Urheilu

Steelers kukisti jälleen ÅIF:n salibandyliigassa

Jumbopaikka jäi, mutta sarjataulukon alapäässä on neljä joukkuetta pisteen sisällä.
Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen pysyi tällä kertaa viileänä vaihtoaitiossa. Kuva: Tomi Vesaharju
Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen pysyi tällä kertaa viileänä vaihtoaitiossa. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelers Hämeenlinna aloitti kautensa miesten salibandyliigassa syyskuun lopussa kotivoitolla sipoolaisesta ÅIFstä ja perjantaina myös vieraskentällä ÅIF kaatui maalein 4–5 (1–1, 0–2, 3–1, 0–1), tosin vasta jatkoajalla.

– Kahdesta pisteestäkin ollaan onnellisia ja vaikka nyt ei tunnu siltä, niin kyllä tämä henkisestikin oli tärkeä voitto. Tästä otetaan hyvä fiilis mukaan. Ja hienoa oli, että paljon fanejamme oli vieraspelissäkin paikalla rumpuryhmineen, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen kiitteli.

Voitto oli Steelersille vasta kauden toinen ja väliin ehti tulla yksitoista tappiota. Sarjataulukon tasaisessa loppupäässä kahden pisteen voitto nosti Steelersin pois jumbopaikalta, mutta pisteen sisällä on nyt neljä joukkuetta.

Steelers oli muokannut jälleen kokoonpanoaan ja kolmosketju Niko Einiö (1+1), Jose Takala (1+0) ja Markus Hautaoja (1+0) oli tehokkain takanaan puolustajat Henri Aallonen (0+1) ja Ville Ranki.

Avauserässä Hautaoja vei Steelersin johtoon, mutta Oliver Sillanpää (2+0) kuittasi pelin tasoihin Steelersin hallinnasta huolimatta.

Maalinteko vaikeaa

Steelersin maalinsuulle palanneelle Kaapo Kettuselle ei kirjattu avauserässä yhtään torjuntaa ja kaikkineen ÅIF sai aikaiseksi vain viisi laukausta, kun Steelers laukoi 20 kertaa.

– Kuten monesti olen todennut, maalinteko on meille tuskaa. Paikat oli ja kaksi erää noudatettiin hyvin pelisuunnitelmaa, Kemppainen kertoi.

Pariin seuraavaan erään Kettuselle kertyi 13 torjuntaa, kun vastapäässä niitä kertyi yhteensä 18.

Takala ja Jukka Jaakonsaari veivät toisessa erässä Steelersin parin maalin johtoon ja päätöserässä Einiö teki ylivoimalla lukemiksi 2–4 Julius Aaltosen syötöstä.

ÅIF taisteli kuitenkin tasoihin ajassa 58.50, kun Atte Huovinen (2+2) onnistui rangaistuslaukauksessa.

Jatkoajalla Aaltonen (1+1) teki voittomaalin kokoonpanoon palanneen Jarno Mäkisen syötöstä.

– Tehtiin homma itsellemme vaikeaksi, kolmanteen erään tuli paljon keskialueen virheitä ja annoimme pallon kaverille. Pari erää pelattiin hyvin. Tämäkin oli taas oppimisprosessia eli 60 minuuttia pitää pelata omaa peliä. Mutta voitto on aina voitto, ylpeä olen joukkueesta ja tästä lähdetään eteenpäin, Kemppainen korosti. HäSa

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic