fbpx
Urheilu

Steelers-lähtijät vastakkain puolivälierissä – Pörssikakkonen Lastikka: "Voi Happee yksittäisen pelin voittaa"

Classic-hyökkääjä lähtee luottavaisena pudotuspeleihin Happeeta vastaan. Oilers runkosarjan kakkosena kovin haastaja mitalipeleihin.
Pistepörssissä toiseksi sijoittunut Ville Lastikka joukkueineen pyöritti runkosarjassa muun muassa Steelersiä. Kuva: Riku Hasari
Pistepörssissä toiseksi sijoittunut Ville Lastikka joukkueineen pyöritti runkosarjassa muun muassa Steelersiä. Kuva: Riku Hasari

Steelersiä viisi kautta edustanut Ville Lastikka oli Salibandyliigan runkosarjassa huippuvedossa tarunhohtoisen Tampereen Classicin paidassa.

Keväällä 24 vuotta täyttävä hyökkääjä pelasi hallitsevan mestarin kakkosketjussa, mutta ylsi pistepörssin kakkoseksi (45+21) edellään vain seurakaveri Sami Johansson (54+21).

– Huippujoukkueessa pallolla ollaan enemmän ja maalipaikkoja tulee paljon verrattuna Steelersiin. Yritän aina suoraviivaisesti maalia kohti ja haen ratkaisuja, Lastikka kertoo.

Neljä viimeisintä mestaruutta voittanut Classic lähtee puolivälieräsarjaan Jyväskylän Happeeta vastaan ennakkosuosikkina. Hyökkäystehon lisäksi joukkue teki runkosarjassa ennätyksen päästämällä omiin vain 97 maalia.

– Lähtökohtana on hoitaa oma pää kunnialla ja myös hyökkäyspäässä on vastuu pallosta eli pitää tehdä fiksuja asioita, eikä pallosta saa luopua helposti, Lastikka taustoittaa.

– Happee on fiilisjengi ja tykkää sekavasta päästä päähän pelistä. Se sotii meidän ideologiaamme vastaan eli haluamme pitää palloa ja kontrolloida. Tuo on kulminaatiopiste eli kumman pelityylin mukaan mennään.

Paikka välieriin aukeaa neljällä voitolla.

– Jos Happee saa hengen päälle, he voivat yksittäisen pelin voittaa. Meillä on kuitenkin kokenut porukka, joka on ollut aiemminkin pudotuspeleissä eli olemme vahvoilla. Itsellänikin on Sveitsistä kokemusta tällaisista peleistä, Lastikka tuumaa.

Happeen riveissä pelaa viime kauden Steelers-puolustaja Lauri Viitala.

– Oma kauteni on ollut vaikea. Marraskuussa todettiin mykoplasma ja siinä meni pari kuukautta urheilematta. Helmikuussa olin kuitenkin jo mukana kaikissa peleissä ja nyt olen valmiina puolivälieriin, Viitala vakuuttaa.

– Iso haaste on edessä, mutta joukkueen sisällä usko on kova omaan tekemiseen, sillä vaikean runkosarjan jälkeen parannettiin kohti kevättä.

Espoossa on tarjolla trilleri, kun runkosarjan kakkonen Oilers valitsi vastustajakseen kuudenneksi sijoittuneen Indiansin.

– Pleijareissa tunnetta riittää ja paikallisvastus tuo lisäjännitettä. Edessä on tiukat väännöt, jossa pienet asiat ratkaisevat. Indians halunnee pitää temmon matalana, ennakoi Oilersin valmennustiimiin kuuluva hämeenlinnalainen Jussi Sihvonen, joka odottelee Espooseen kunnon karnevaalitunnelmaa.

Heidän kärkiketju on todella vaarallinen, mutta vauhtipelissä Indiansilla on omat haasteensa eli meidän pitää olla aktiivinen

Nokian KrP:n ex-Steelers-puolustaja Atte Lahti saa vastaansa TPS:n, jonka riveissä mitalipelejä tavoittelee hämeenlinnalaislähtöinen Sami Saarinen. Hän oli joukkueen neljänneksi tehokkain (14+16) runkosarjassa.

Neljännessä puolivälieräparissa kohtaavat helsinkiläinen EräViikingit ja Seinäjoen Peliveljet. HäSa

Menot