Urheilu

Steelers maalijuhlien voittoon Oulussa – "Jouduimme tyhjentämään sanallisia arkkuja erätauolla"

Viimeisen erän maalitalkoot toivat pisteet Hämeenlinnaan.
Aiemmissa otteluissa Steelersiä kannatellut ykkösketju Markus Sipronen–Nico Jonaeson–Ville Lastikka teki ”vain” kolme maalia. Kuvassa Ville Lastikka. Kuva: Riku Hasari, arkisto

Hämeenlinnan Steelersin vierasputki jatkui kaksijakoisena lauantaina. Sarjajumbo Oulun Luistinseura mätti seitsemän maalia, mutta viimeisen erän alun tehokas seitsenminuuttinen nosti Teräsmiehet täysiin sarjapisteisiin ja Salibandyliigassa toiseksi. Steelers on toki pelannut enemmän kuin muut.

Steelers pelasi Oulussa varsin hyvän ottelun, ja voitti 7–9 (1–2, 5–2, 1–5). Toinen erä oli kuitenkin huono. Päävalmentaja Petri Kemppainen oli tyytyväinen, että laiskan kakkoserän jälkeen joukkue iski kolmannen alkuun voittoon kantaneet neljä maalia.

– Ensimmäinen erä oli puolihyvä, toinen susihuono ja kolmas erittäin hyvä. Lähdimme toisessa erässä liikaa mukaan OLS:n juoksemiseen päästä päähän.Jouduimme tyhjentämään vähän sanallisia arkkuja toisella erätauolla. Osa pelaajista nousi johtamaan sitä, että aloimme oikeasti pelata. Kolmannessa erässä pallo ja miehet liikkuivat ja mieli oli virkeä, Kemppainen kertoi.

– Tämä on meidän joukkueen kasvutarinaa, että pelin taso heittelee, mutta onneksi saamme siihen aina jotain ryhtiä.

Laukausmääriin nähden Steelers oli häikäisevän tehokas. Vinski Kivilompolo torjui OLS:n maalilla 14 kertaa. Santtu Pohjonen selvitti Steelers-puolustuksen toisen erän vuotamisen kohtalaisesti ja torjui yhteensä 23 laukausta 30:stä.

 

Hämeenlinnalaisten tehot jakautuivat varsin tasaisesti. Aiemmissa otteluissa Steelersiä kannatellut ykkösketju Markus Sipronen–Nico Jonaeson–Ville Lastikka teki ”vain” kolme maalia. Näistä Sipronen teki kaksi, kun liigan maalipörssiä tehoin 11+3 johtava Lastikka teki pisteet 1+1. Jonaeson nousi kolmella syötöllä Lastikan ohi liigan pistepörssin kärkeen (viidessä ottelussa 3+12).

Kakkoskentällisestä myös puolustajat pääsivät syöttöpisteille. Nuori Niko Einiö viimeisteli kaksi maalia ja Elmeri Saukkonen yhden. Kolmosen oikealla laidalla pelannut kapteeni Timo Johansson iski myös kaksi täysosumaa.

Kemppainen oli iloinen muiden kenttien tehoista, mutta ykkönen sai vaihteeksi myös hieman sapiskaa.

– Ykkösellä meni neljä maalia omiin. Kakkoskenttähän on ollut hyvä meillä jo pitkään, mutta maalia ei ole saatu.

Kotijoukkueen tehokkain oli Tuukka Kivioja pistein 2+1.

Steelersin tiivis pelitahti jatkuu heti sunnuntaina, kun hämäläiset suuntaavat Oulusta etelään Seinäjoelle. Siellä vastus on huomattavasti kovempi, kauden molemmat ottelunsa voittanut SPV. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020