fbpx
Urheilu

Steelers menetti dramaattisesti kolmannen pisteen ja tähtipelaajansa – Päävalmentaja Kemppainen latasi tuomareille täyslaidallisen

Teräsmiehille tärkeä voitto pudotuspelijahdissa, mutta enemmänkin pisteitä oli tarjolla. Kotijoukkueen tähtipelaaja Ville Lastikka joutui jättämään pelin kesken olkapäävamman takia.
Ville Lastikka iski ottelun avausmaalin vain 13 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa EräViikinkien harhasyötöstä. Tauon jälkeen maajoukkuetähden peli päättyi kuitenkin tylysti. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan kotiyleisö oli kolme minuuttia ennen Steelersin ja helsinkiläisen EräViikinkien ottelun loppua hymyssä suin, sillä ottelu oli siinä vaiheessa Steelersille 4–1, ja kaikki näytti hyvältä.

EräViikingit teki kuitenkin mahtavan nousun tekemällä kolme maalia ilman maalivahtia, ja kaiken kruunasi ajassa 59.59 tullut 4–4-tasoitus. Siinä vaiheessa Elenia-areenan tunnelma muistutti lähinnä hautajaistunnelmaa, sen verran varmalta Steelersin voitto ehti jo näyttää.

Jatkoajalla Steelers osoitti kuitenkin riittävää taistelutahtoa, kun Nico Jonaeson (1+2) nousi ottelun hahmoksi. Hän päästi kotijoukkueen piinasta laukomalla 5–4-maalin ajassa 63.05.

 

Ottelun ikävin tilanne nähtiin heti toisen erän alussa, kun Steelers-hyökkääjä Ville Lastikka törmäsi pallontavoittelutilanteessa EräViikinkien pelaajan kanssa laidan lähettyvillä. Lastikka lensi tilanteessa laidan yli loukaten samalla olkapäänsä.

Steelersin valmentaja Petri Kemppainen sanoi pelin jälkeen, että Lastikka lähti sairaalan ensiapuun näyttämään olkapäätään.

– Toivotaan parasta, ettei käynyt pahasti. Tänään pitää laittaa illalla kädet ristiin, Kemppainen kommentoi Lastikan vammaa.

 

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat Steelersin hallintaa, eikä EräViikingit päässyt missään vaiheessa niskan päälle.

Kotijoukkue teki kahteen ensimmäiseen erään kolme maalia, kun Lastikka, Jose Takala ja Jere Kemppainen onnistuivat ohittamaan EräViikinkien maalissa pelanneen Santtu Strandbergin. Steelersin maalilla Pasi Järvinen oli todella hyvä ja pysäytti monta pahaa laukausta.

Kolmannessa erässä kesken EräViikinkien painostuksen Markus Sipronen vei kotijoukkueen jo 4–1-johtoon, mutta vierasjoukkue kiri väkisin tasoihin ilman maalivahtia.

Ottelun kolmannen erän loppuun tullut tasoitusmaali sapetti päävalmentaja Kemppaista todella paljon.

– Kyllä mä sanon, että tuo saatanan parivaljakko tuolla ratkaisi kolme pojoa tänään. Ei ihme, että he kävivät divarista hakemassa vauhtia, Kemppainen manasi tuomarikaksikko Riku Tervosta ja Joni Leväjärveä.

– Totta kai meidän olisi pitänyt paremmin puolustaa se loppu, mutta ihan farssi tuolta kaksikolta.

 

Oman joukkueensa esitykseen Kemppainen oli sitä vastoin todella tyytyväinen.

– Meillä oli kaksi huonoa peliä alla, mutta tänään oli iso Steelers paikalla. Pelasimme todella hyvin, ja pysyimme hyvin pelisuunnitelmassa. Maalivahti Järvinen oli todella loistava, samoin Sipronen taisteli hienosti. Jonaeson tuli toiseen erään peliin mukaan hyvin, Kemppainen kehui pelaajiaan.

Vaikka yksi piste Steelersiltä karkasikin, voitto oli joukkueelle todella tärkeä. Hämeenlinnalaiset saivat voitolla otteen viimeisestä pudotuspelipaikasta neljän pisteen erolla Westend Indiansiin, olkoonkin, että espoolaisilla on kaksi ottelua enemmän jäljellä.

Steelersin pelit jatkuvat sunnuntain kotiottelulla SPV:tä vastaan. Seinäjokelaiset ovat runkosarjassa kolmantena juuri EräViikinkien edellä. HäSa

Menot