Urheilu

Steelers nuorella ja avoimella ryhmällä A-poikien SM-sarjaan – "Kauden aikana katsotaan, kuka pelaa missäkin"

Miesten liigajoukkueissa on paljon nuoria pelaajia ja se saattaa muuttaa voimasuhteita kauden aikana.
Steelers Hämeenlinnan A-nuoret avaavat salibandyn SM-sarjan perjantaina Turussa TPS:n vieraana uusiutuneella ryhmällä.

Steelers Hämeenlinnan A-nuoret avaavat salibandyn SM-sarjan perjantaina Turussa TPS:n vieraana uusiutuneella ryhmällä.

Valmennusvastuun otti Arto Hiltunen ja tiimiin kuuluvat myös Kimmo Suominen, Olli Kartano ja Miiro Maunula. Kokoonpanossa on viisi maalivahtia ja 22 kenttäpelaajaa.

– Olen tyytyväinen valmennustiimiimme ja fiilis kauden avaukseen on hyvä. Olemme saaneet rakentaa omaa juttuamme. Meillä on nuori joukkue eli kaksitoista B-ikäistä poikaa on nostettu mukaan tähän ryhmään. Koko ryhmän tekeminen on ollut hyvällä mallilla ja pelaajille tämä on seuraava askel eteenpäin kohti miesten liigaa, Hiltunen kertoo.

– Miesten liigajoukkueessamme on viisitoista pelaajaa, jotka voisivat pelata myös A-poikien SM-sarjaa. Heitä ei ole laskettu vahvuuteemme, mutta kauden aikana katsotaan, kuka pelaa missäkin. Mutta liikaa tätä ei mietitä, meillä on hyvä ryhmä koossa muutenkin.

 

Hiltunen luotsasi viime keväänä Steelersin B-pojat SM-hopealle ja menneet vuodet ovat antaneet hyvän kuvan siitä, millaisia nykyiset A-poikien ikäluokat eli 1999–2001-syntyneet ovat.

– Miesten liigassa on näistä ikäluokista paljon pelaajia ja isoissa rooleissa monissa joukkueissa. Tämä näkyy A-poikien SM-sarjassa eli meidän tavoin moni joukkue lähtee kauteen nuorella ryhmällä. Toki kauden aikana voimasuhteisiin voi vaikuttaa, keitä pelaajia miesten joukkueista pelaa myös A-pojissa, Hiltunen ennakoi.

– Seinäjoen Peliveljien kanssa taisteltiin viime keväänä B-poikien SM-finaalissa ja he tulevat olemaan kova tänä vuonna myös A-pojissa, samoin Oilers ja Classic. Muutaman joukkueen suhteen on hieman kysymysmerkki, millaisen A-poikien ryhmän kukin on saanut kokoon.

Kahdentoista joukkueen SM-sarjassa ovat edellä mainittujen lisäksi Helsingistä EräViikingit, M-Team ja SC Hawks, Jyväskylän Happee, lahtelainen LASB, Nokian KrP ja Tikkurilan Tiikerit.

Toissa vuonna Steelers ylsi A-pojissa SM-hopealle ja viime kauden joukkue eteni myös pudotuspeleihin.

– Meillä on syksyn tavoitteena kehittää peliä ja pelaajia ja luoda pohjaa. Pudotuspelit ovat kevään tavoitteena ja jos kaikki pojat ovat mukana, Steelersillä on kyllä ihan potentiaalinen mitalijoukkue tällekin kaudelle, Hiltunen uskoo.

A-tytöissä Steelers pelaa SM-sarjassa yhteisjoukkueella Riihimäen Salibandyseura Panthersin kanssa. Joukkue aloittaa sarjan keskiviikkona Nummikeskuksessa kotiottelulla Porvoon Salibandyseuraa vastaan. HäSa