fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Steelers piti Tiikerit nollakerhossa – "Ei ollut muuta väliä kuin saada kolme pistettä"

Teuvo Kinnunen iski voittomaalin kolmannessa erässä
Teuvo Kinnunen oli Steelersin sankari Tiikereitä vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju
Teuvo Kinnunen oli Steelersin sankari Tiikereitä vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnalainen Steelers otti kauden toisen voittonsa salibandyn miesten F-liigassa. Ensimmäistä kertaa kotikentällään juhlimaan päässyt Steelers piti huolen siitä, että Tikkurilan Tiikerit pysyy edelleen sarjassa nollakerholaisena ottamalla vieraista 5–3 (1–0, 1–1, 3–2) -voiton.

Steelersin sankariksi nousi kolmannessa erässä Teuvo Kinnunen, joka teki joukkueensa kaksi viimeistä maalia. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua tullut 4–3-osuma oli kotijoukkueen kannalta todella iso, sillä Tiikerit onnistui nousemaan kolmannessa erässä 3–1-tappioasemasta tasoihin.

– Kyllähän se vapautti. Maali oli ensimmäiseni viidellä viittä vastaan tällä kaudella. Tuntui hyvältä ja tuli vielä tosi tärkeään paikkaan, Kinnunen myönsi.

Kahden maalin mies myönsi, että voitto oli hämeenlinnalaisille henkisesti todella tärkeä.

– Olihan se ehdottomasti tärkeä. Nämä ovat kalenterista merkattuja pelejä. Tärkeä voitto vähän niin kuin kuuden pisteen ottelusta, jos niin voi sanoa.

Kinnusen mielestä myös tapa, jolla voitto tuli, kasvattaa henkistä voimavaraa.

– Se oli kova juttu. Pystyimme vielä menemään lopussa ohi, vaikka vastustaja tuli 3–1-johdosta tasoihin. Se antaa tulevaan varmasti hyvää, Kinnunen uskoi.

Kotijoukkueen päävalmentaja Mikael de Anna tuuletti muiden mukana voittoa loppusummerin soidessa raivokkaasti.

– Tässä ei ollut mitään muuta väliä kuin saada kolme pistettä. Tämä oli tällainen häntäpään kamppailu, mutta kolme pistettä olivat tärkeitä, de Anna sanoi.

De Anna oli tyytyväinen omiensa taistelutahtoon lauantaina kärsityn TPS-tappion jälkeen.

– Edellisenä viikonloppuna kävi vähän samalla tavalla, kun hävisimme Happeelle ja paransimme sen jälkeen. Kyllä joukkue osaa pelata paremmin kuin ne sellaiset ripulilukemat näyttävät. Hyvä tason nosto.

Päävalmentajan mielestä ottelu oli hieman erilainen kuin Steelers on aiemmin tällä kaudella tottunut.

– Meillä oli enemmän pallo kuin yleensä, ja se toi uudenlaisia ongelmia ratkottavaksi. Ihan hyvin niistä selvisimme. Vähän harmittaa se, että päästimme vastustajan tasoihin. Se etappi ei ollut ihan välttämätön, mutta näitä tulee. Hyvin nousimme vielä voittoon.

Steelersistä onnistuivat maalinteossa Kinnusen lisäksi myös avausmaalin tehnyt Henri Stenberg, komealla kiepautuksella 2–1-osumasta vastannut Timi Ahola ja kotijoukkueen kolmannen maalin tehnyt Jarno Mäkinen. Maalivahti Pietari Jääskeläinen onnistui sunnuntaina mainiosti. Hän torjui 20 vieraiden 23 laukauksesta, eikä voinut vantaalaisten maaleilla oikein mitään.

Menot