Urheilu

Steelers sai Karhut loukkuun – Kausi katkolla ensi torstaina

Toinen playout-ottelu kääntyi hämeenlinnalaisille Porissa kreivin aikaan.
Steelersin kuopus, 16-vuotias Pyry Kauppinen tasoitti toisessa erässä 2–2:een siirretyn rangaistuksen aikana komealla yksilösuorituksella. Kuva: Tomi Vastamäki
Steelersin kuopus, 16-vuotias Pyry Kauppinen tasoitti toisessa erässä 2–2:een siirretyn rangaistuksen aikana komealla yksilösuorituksella. Kuva: Tomi Vastamäki

Steelers Hämeenlinnan kautta miesten Salibandyliigassa on parhaassa tapauksessa – ja todennäköisesti – jäljellä enää yksi ottelu. Putoamiskarsintasarja nytkähti sunnuntaina vahvasti Steelersin eduksi, kun edustusjoukkue käänsi toisen osaottelun voitokseen juuri ja juuri kolmannessa erässä Porissa.

Steelers eteni playouteissa 2–0-ottelujohtoon kellistämällä Porin Karhut maalein 6–4 (1–2, 2–0, 3–2). Voitto oli ansaittu, mutta karhunmetsästyksestä tuli työläs.

Vaikka kolmas erä oli Steelersin hallintaa, Karhut nousi maalin takaa johtoon sen ensimmäisellä puolikkaalla. Hämeenlinnalaisittain näytti jo uhkaavalta, kun ajassa 51.58 sekä Mikko Ruokolainen että Ville Lastikka joutuivat rangaistusistunnolle.

Tämä käytännössä ratkaisi ottelun, muttei Karhuille vaan Steelersille. Vierasjoukkue tappoi jäähyt maalivahti Santeri Pohjosen johdolla. Pian alivoiman päättymisen jälkeen Jose Takala ja Lastikka hyödynsivät sen kuuluisan momentumin ja iskivät maalit 20 sekunnin sisään. Lastikka sinetöi voiton toisella maalillaan ajassa 57.15.

– Emme luovuttaneet, vaikka kaveri meni johtoon. Pelasimme järkyttävän hienon 3–5-alivoiman ja teimme maalit perään. Joukkueessa on nyt sitkeyttä. Alivoimalla oli asennetta ja halua tappaa se. Pohjonen otti komeita torjuntoja ja takasi meille pisteet tänään, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen myhäili.

 

Lastikka teki Steelersin tärkeimmät maalit lopussa, mutta vieraiden isoin onnistuja 24 torjuntaa ottaneen Pohjosen ohella oli A-juniori-ikäinen Takala. Nuorisoketjun sentteri iski Lastikan tapaan kaksi maalia, ensimmäisen avauserässä ylivoimalla. Nico Jonaeson syötti tuttuun tapaan kaksi maalia.

Lastikka aloitti ottelun kolmosketjun keskellä, mutta pelasi ottelun lopussa joka toista vaihtoa.

– Kavensimme peluutusta kolmanteen erään ja saimme sitä kautta peliin rytmiä. Karhut alkoivat väsähtää siinä. He puolustivatkin 60 minuuttia aika kovaa, Kemppainen kertoi.

– Erän alussa olimme vähän aikaa hukassa, kun jostain syystä sooloilimme omassa päässä.

Benjamin Lepola ja Kalle Santanen olivat Karhujen parhaimmistoa pistein 1+1. Roope Mutka sai huhkia isäntien maalilla 20 torjunnan edestä.

 

Playoutit ovat Steelersille katkolla torstaina Hämeenlinnassa. Toisin sanoen Steelersin kausi päättyy kotivoitolla.

Se on myös Kemppaisen mielessä edelleen lähtökohta, vaikka hän tietää kokemuksesta, ettei sarjan katkaisu ole helppoa.

– Olin (LASB:n kanssa Steelersiä vastaan 2016) samassa tilanteessa, kun johdimme divarin finaaleja 2–0. Kolmas voitto on vaikein. Tähän tekemiseen pitää vain saada nöyryyttä. Intensiteettimme riiittää kyllä, päävalmentaja pohti.

– Hallitsimme tänään kaksi erää aika hyvin, vaikka kaverilla oli vaarallisia vastaiskupaikkoja. Pelimme on hyvää, ja olen tyytyväinen, että olemme oppineet kolmen viikon aikana sietämään myös tappiolla olemista. Olen ylpeä joka jätkästä, sillä kaikki pelasivat tänään logolle. Sillä näitä tiukkoja sarjoja voitetaan. HäSa

Juttuun korjattu 17.3. kello 22.20 Steelersin laukaisumäärät ja Karhujen maalivahdin torjunnat, yhteensä 20 torjuntaa, ei 40.