Urheilu

Steelers sai mestarinsa kotiin – Salibandyn MM-kisoissa mainiosti pelannut Ville Lastikka palaa liigan arkeen lauantain Classic-ottelussa.

Ville Lastikkaa juhlittiin keskiviikkona Raatihuoneessa. Taustalla Lastikan kanssa MM-finaalissa tuulettaa Peter Kotilainen. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Hämeenlinnalainen Ville Lastikka, 22, nousi parrasvaloihin sunnuntaina Prahassa päättyneissä salibandyn MM-kisoissa. Suomen joukkueessa maailmanmestaruutta juhlinut laitahyökkääjä oli keskiviikkonakin kirkkaiden valojen loisteessa Hämeenlinnan Raatihuoneessa miehen seuran Steelersin järjestämässä mitalikahvitilaisuudessa.

Lastikkaa muisti Steelersin väen lisäksi muun muassa Hämeenlinnan kaupunki. Onnittelijoiden kööri vain kasvaa, kun päästään ensi lauantaihin, jolloin Lastikka hyppää kentälle Steelersin paidassa Elenia-areenassa pelattavassa liigaottelussa sarjan kärkijoukkuetta Tampereen Classicia vastaan.

– Toivottavasti saadaan halliin paljon väkeä, sillä minun lisäkseni kaukalossa nähdään parhaassa tapauksessa kymmenen Classicin maailmanmestaria ja pari kultavalmentajaakin. Tarkoitus on tarjota yleisölle oikein kunnon liigamatsi, Lastikka lupaa.

Lastikka on ollut melkoisessa pyörityksessä sunnuntain finaaliottelun jälkeen. Heti kun Ruotsi oli kukistettu, alkoi hulabaloo.

– Onneksi olin saanut jo vähän esimakua tulevasta vuoden 2015 nuorten maailmanmestaruusjuhlissa. Finaalin jälkeen oli mixed zonella useampikin haastattelu ja meno jatkui samanlaisena, kun pääsimme maanantai-iltana Helsinki-Vantaalle, Lastikka kertoo.

– Tiistain ennätin onneksi viettää vanhempieni luona Lopella, mutta nyt pitää alkaa pikkuhiljaa siirtää ajatukset liigapeleihin. Treeneihin palaan heti huomenna ja lauantaina pitäisi olla taas täydessä iskussa.

 

 

Lastikkaa ei ole turhaan juhlittu MM-kisojen jälkeen. Joukkueen kuopuksen esitykset paranivat, mitä pidemmälle kisat etenivät. Suomen joukkueen toiseksi paras pistemies (5+5) pääsi todenteolla vauhtiin välieräottelussa Tshekkiä vastaan.

– Vaatimattomana ja vähän hiljaisena miehenä en yleensä kehu itseäni, mutta kyllä nyt omasta mielestänikin onnistuin erittäin hyvin, Lastikka arvioi.

Steelersin mies pelasi välierän ja finaalin Classicin Joonas Pylsyn johtamassa vitjassa, jonka toisella laidalla paineli Happeen tähtihyökkääjä Peter Kotilainen ja puolustajina pelasivat Mikko Leikkanen ja Juha Kivilehto. Ketjun ollessa kentällä omissa ei soinut kertaakaan, ja tehosaldo oli +8.

Lastikan mainiot esitykset on huomioitu myös kansainvälisissä lajipiireissä. Muun muassa ruotsalainen salibandyjulkaisu Innebandymagazinet arvioi miehen MM-kisojen parhaaksi kenttäpelaajaksi.

– Kaikki tällaiset henkilökohtaiset valinnat ovat ihan mukavia, mutta kyllähän me onnistuimme ihan nappiin nimenomaan joukkueena. Olimme todella yhtenäinen porukka, jossa jokainen sai olla ihan omana itsenään, Lastikka alleviivaa. HäSa

Päivän lehti

4.8.2020