Urheilu

Steelers taipui LASBille – Erikoistilanteet ratkaisivat vähämaalisen Hämeen derbyn Lahdessa

Erikoistilanteet ratkaisivat vähämaalisen Hämeen derbyn Lahdessa.
Petri Kemppaisen valmentama Steelers palasi Lahdesta tappio niskassaan. Kuva: Tomi Vesaharju
Petri Kemppaisen valmentama Steelers palasi Lahdesta tappio niskassaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelers Hämeenlinna joutui lähtemään kauden toiseen salibandyliigan otteluunsa ilman avauspelissä loukkaantunutta Markus Siprosta ja pelikiellon saanutta Julius Aaltosta, mutta taisteli uusitulla kokoonpanolla hyvin.

Toiseen voittoon se ei kuitenkaan riittänyt, vaan lahtelainen LASB otti Hämeen derbyssä kotivoiton maalein 2–1 (1–1, 0–0, 1–0).

Maalivahdit Santeri Pohjonen (LASB 13 torjuntaa) ja Pasi Järvinen (Steelers 16 torjuntaa) sekä erikoistilanteet nousivat ratkaisevaan rooliin.

– Olihan tämä maalivahtien peli, harvinaista on että jos salibandyssa omiin menee vain kaksi maalia, niin et voita peliä. Mutta LASB puolusti hyvin ja enemmän olisi pitänyt saada maskia Santun eteen, ei huippumaalivahdille saa muuten maaleja, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen korosti.

LASB pääsi johtoon jo ajassa 2.51, kun Perttu Koljonen iski avausmaalin ylivoimalla siirretyn rangaistuksen aikana.

LASBin toinen ylivoima puolestaan poiki Steelersin tasoituksen, kun alivoimalla Markus Hautaoja maalasi Aapo Ordningin syötöstä.

Kaksi erää olivat tilastoissa toistensa vastakohdat. Avauserässä LASB vei laukaukset maalia kohti 8–2 ja toisessa erässä Steelers 1–8.

– Meillä on ollut vaikeuksia peliin lähtemisessä, sama oli avauspelissä ÅIF:a vastaan. Siinä on meillä valmennuskolmikolla sarkaa. Se menee nuorella ryhmällä jännityksen piikkiin, mutta kun sitten pelin aikana huomataan, että pärjätään, niin porukka syttyy pelaamaan ja hyvin ollaan mukana, Kemppainen puntaroi.

Ottelun ratkaisu tuli päätöserässä ajassa 43.13 jälleen ylivoimalla, kun Roope Kainulainen viimeisteli voittomaaliksi jääneen LASBin johto-osuman 2–1.

Sekä Steelersillä että LASBilla on kahden pelin jälkeen molemmilla nyt yksi voitto.

Steelersin vieraspeliviikonloppu jatkuu sunnuntaina Oulussa ja vastaan tulee OLS, jolla on alla tappiota Seinäjoen Peliveljille 6–14 ja Nokian KrP:lle 8–10.

– OLSin tämän päivän peliä Nokiaa vastaan analysoidaan tässä matkalla Ouluun, mutta oman pelin kautta lähdetään ja tasakentin pitää saada tehoja, Kemppainen ennakoi. HäSa