Urheilu

Steelers taisteli avausvoiton – Sarjanousija ÅIF hukkasi viiden maalin johdon

Nico Jonaeson iski hattutempun, Markus Siprosen loukkaantuminen jobinpostina.
Steelersin Julius Aaltonen kiertää ÅIF:n Roope Fromin salibandyliigan Elenia-areenan kauden avausottelussa. Kuva: Tomi Vesaharju
Steelersin Julius Aaltonen kiertää ÅIF:n Roope Fromin salibandyliigan Elenia-areenan kauden avausottelussa. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelers Hämeenlinna joutui taistelemaan täyden iltapuhteen Elenia-areenassa miesten salibandyliigan avauspelissä, mutta venyi lopulta voittoon sipoolaisesta sarjanousija ÅIF:sta maalein 8–7 (1–5, 3–1, 4–1).

– Onnellinen olen, että voitettiin, tärkeät kolme pistettä, huokaisi Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen taiston tauottua.

– Tiesimme, että eka peli on vaikea, mutta en näin vaikeaan alkuun uskonut viikolla. Ensikertalaisia kokoonpanossamme oli yksitoista ja jännitystä oli.

ÅIF puolusti tiiviisti ja katkoi Steelersin syöttölinjoja sekä laukoi hanakasti paikoistaan. Pasi Järvinen Steelersin maalilla yllätettiin avauserässä viidesti ja ajassa 15.24 vieraat johtivat peräti 0–5.

– Tiedettiin kyllä, miten kaveri pelaa, ei heidän pelityyli viime vuodesta ollut muuttunut. Suunnitelmamme oli pelata päätyyn ja kierrättää, mutta syötöt eivät menneet omille. Ja kaksinkamppailut hävisimme 14–26, Steelers-valmentaja listasi heikkoa alkua.

Siinä vaiheessa kotijoukkue otti aikalisän ja onnistui erän loppuun kaventamaan, kun Aleksi Hiltunen laukoi Steelersin kauden avausmaalin Atte Kurkikankaan syötöstä.

– Kapteeni otti hyvään kohtaan aikalisän. Sen jälkeen aloimme pelata ja saatiin hyvä tasonnosto. Aloimme helpottaa pelaamista ja kierrättämään palloa ja paikkoja alkoi tulla, Kemppainen summasi pelin käännettä.

Tehojakso käänsi pelin

Jo avauserässä hyvin mukana ollut Steelersin ykkösketju teki toisen erän alkuun kavennusmaalin, kun vahvasti molempiin suuntiin pelannut kapteeni Nico Jonaeson iski illan ensimmäisensä.

Erän lopulla sama ketju jatkoi tehoiltaansa ja Markus Siprosen syötöistä Joonas Viitanen (1+1) ja Jonaeson ylivoimalla toivat Steelersin kahden maalin päähän.

– Kaksi erää pelimme oli sitä peliä, mitä olemme useita tunteja harjoitelleet. Pienet asiat tehtiin paremmin ja syötöt saatiin omille miehille ja kaverin ei annettu levätä ja avata peliä rauhassa, Kemppainen iloitsi.

Päätöserän alun parin minuutin Steelersin tehojakso käänsi pelin ykkösketjun johdolla.

Jonaeson (3+0) täydensi hattutemppunsa, ykkösketjuun siirretty Niko Einiö laukoi tasoitusmaalin 6–6 ja Sipronen (1+2) johto-osuman.

Markus Hautaojan vahvan karvauksen päätteeksi Jukka Jaakonsaari (1+1) teki voittomaaliksi jääneen 8–6-osuman ajassa 45.05.

Heti perään vieraiden parhaana palkittu Miro Helin (2+2) taituroi hienon kavennusmaalin, mutta ÅIF ei saanut enää lisäosumia edes loppuhetkillä haettuaan tasoitusta ilman maalivahtia.

Steelers kesti maalivahti Pasi Järvisen johdolla, joka otti pelissä yhteensä 17 torjuntaa ja joutui kahteen viimeiseen erään antautumaan vain kahdesti.

Jobinpostina Sipronen loukkasi jalkansa päätöserän puolivälissä ja myös Kurkikangas joutui puujalan takia jättämään pelin kesken.

Seuraavaksi kaksi vierasottelua

Steelersin pelit jatkuvat ensi viikonloppuna kahdella vieraspelillä. Ensin lauantaina Lahdessa vastassa on LASB ja heti perään sunnuntaina Oulussa OLS.

– Tämä peli näytti koko joukkueelle, mitä SM-tason peli vaatii alusta asti. Seitsemän omiin on aivan liikaa. Seuraavaksi meillä on vastassa kauden päävastustajiamme ja tästä otetaan hyvät asiat mukaan. Viikolla harjoitellaan ja loppuviikosta kevennetään, jotta olemme sitten iskussa, Kemppainen suunnitteli.

– Pelejä vaan alle ja tällainen voitto, ne vievät joukkuetta paljon eteenpäin. Nyt vaan koppiin hyvillä mielin, ei tällaisen nousun jälkeen ketään tarvitse haukkua. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020