Urheilu Hämeenlinna

Steelers tasapeliin eksoottisena MM-sparraajana – "Ei ihan Suomen liiga B:n tasoa"

Maailman rankingin kahdestoista pelasi ennakkoluulottomasti ja taisteli tasapelin.
Steelersin Marika Ojala hätyytteli Emilie Rohanin aussimaalia. Kuva: Pekka Rautiainen
Steelersin Marika Ojala hätyytteli Emilie Rohanin aussimaalia. Kuva: Pekka Rautiainen

Steelers Hämeenlinnan naisten edustusjoukkue sai mukavan lisäottelun salibandyliigan kuukauden MM-kisatauolle, kun Sveitsin MM-kisoihin valmistautuva Australian maajoukkue saapui Nummikeskukseen testaamaan virettään.

Kansallislaulujen saattelemana joukkueet pelasivat tiukan taiston. Maaleja tehtiin vuoroon ja lopulta päädyttiin tasapeliin 6–6 (2–2, 2–1, 2–3).

Vahvan maahockeykulttuurin myötä Australian pelaajista lähes kaikki pelaavat rightin puolelta ja noin puolet pelaa Sveitsissä ja Ruotsissa.

Avausmaalin iski Amanda Bartrim, mutta heti perään Pirkko Laine kuittasi pelin tasoihin Essi Joutsin (0+2) syötöstä.

Steelersin ykkösketju Lotta Purhonen (2+0), Erika Laine (1+1) ja Mari Seppänen (1+0) oli vahvassa vedossa.

– Meillä oli vajaa kokoonpano ja täydennyksenä pari C-junioria, jotka pelasivat todella hyvän pelin. Eka erä oli meiltä huono, varsinkin palloton pelimme, mutta sitten parannettiin ja kun aloimme karvata ylhäältä, Australia oli vaikeuksissa, Steelersin päävalmentaja Jari Salo summasi.

– Aussit on hyvä fyysinen joukkue, joka karvaa agressiivisesti, sekä muutamia hyviä yksilöitä, mutta taito ja pallollinen peli ei ole ihan Suomen liiga B:n tasoa.

Vieraiden tehokkain oli IBF Dalenin 26-vuotias hyökkääjä Blaise Hodges (1+1), joka liikkui hyvin ja pyöritti tehokkaasti ylivoimia, joista Jessica Birks ja Tara Meyer viimeistelivät osumat.

Päätöserässä Tanja Lehtonen toi Steelersin jälleen tasoihin 5–5 ja Purhonen iski alivoimalla loppunumerot kuitaten Mackenzie Sargeantin johto-osuman.

Australia on maailman rankingissa kahdestoista ja se avaa MM-urakkansa lauantaina Yhdysvaltoja vastaan. Muut D-lohkon joukkueet ovat Singapore ja Thaimaa.

Australia osallistuu naisten MM-kisoihin jo kymmenennen kerran ja tavoitteena on päästä kymmenen parhaan joukkoon. Alkuvuodesta se voitti Aasia-Oseania-alueen mestaruuden.

Päävalmentajana on sveitsiläinen Neil Anderes.

– Tämä oli kolmas ja kovin pelimme Suomen leirillämme. Steelersillä oli taitoa enemmän kuin meillä, tärkeä vauhdikas ottelu valmistautumiseemme. MM-kisoissa tavoitteemme on voittaa alkulohkomme, jossa kaikki pelit ovat kovia, ja edetä siitä jatkopeleihin. Sittenhän kaikki on auki, Anderes kommentoi.

Suomi pelaa MM-kisojen A-lohkossa, jossa vastaan tulevat emäntämaa Sveitsi sekä Puola ja Saksa. B-lohkossa ovat hallitsevan mestarin Ruotsin kanssa Tshekki, Latvia ja Slovakia.

Näistä lohkoista kaksi parasta etenee suoraan puolivälieriin ja lohkojen kolmoset ja neloset pelaavat neljännesvälierät lohkojen C ja D kahta parasta vastaan.

Steelers puolestaan palaa liigakaukaloon 21. joulukuuta, kun Elenia-areenaan vieraaksi saapuu kuopiolainen SB Welhot. HäSa