Urheilu Hämeenlinna

Steelers terästäytyi Karhujen kaadossa – Teräsmiesten kaudelle onnellinen loppu

Steelersin edustuksen kausi päätökseen, porilaisilla edessään liigakarsinta.
Kolmosketjun työmyyrä oli Leevi Kainulainen kolmannen putoamiskarsintaottelun toisessa erässä tehokkaalla tuulella. Kuva: Tomi Vesaharju
Kolmosketjun työmyyrä oli Leevi Kainulainen kolmannen putoamiskarsintaottelun toisessa erässä tehokkaalla tuulella. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelers Hämeenlinnan kausi miesten Salibandyliigassa päättyi sijaan 12 playout-sarjan voitolla. Runkosarjan lopuksi kuumotellut putoamispeikko jäi lopulta teräskelan alle, kun Steelers selvitti putoamiskarsintasarjan Porin Karhuja vastaan suoraan kolmessa ottelussa.

Ratkaisevan ottelun loppunumerot kirjattiin 6–3 (1–0, 5–0, 0–3), mutta nämäkin mairittelevat hieman vierasjoukkuetta. Steelers näytti torstaina parasta keskittymistään ja taisteluilmettään oikeastaan koko kevään aikana.

Ratkaisuottelu oli tulinen, mutta Steelers-luotsi Petri Kemppainen odotti vielä kiihkeämpää sarjaa.

– Tässä sarjassa oli hyvät tuomarit, jotka antoivat pelata, mutta tässä ei ihan menty niin kovaan kamppailuun, mitä luulimme. Voi olla, että liikuimme heille liian hyvin. Tämäkin kakkoserä oli meiltä iloista peliä, päävalmentaja pohti.

Ensimmäistä erää rauhassa pallolla pelannut Steelers hallitsi mutta sai aikaan vain yhden maalin, kun Jere Kemppainen lakaisi takaylänurkkaan ajassa 17.12.

Toisessa erässä Karhuista näytti olevan jäljellä pelkkä talja, jonka yli kotijoukkue käveli terästäydyttyään. Leevi Kainulainen ja Lauri Viitala tienasivat pisteet 1+1, ja avauserässä huippupaikoista pallosta ohi lyönyt Niko Einiö sai pallon kahdesti porilaismaalin verkkoon.

– Halusin kyllä itsekin vielä saada hyvän pelin ja pari maalia tähän kauden loppuun. Olen pelannut kuitenkin hyvin, vaikkei pisteitä ole paljon tullut. Minulla oli nyt kovaa nälkää, Einiö arvioi.

– Tämä oli ihan meidän hallinnassamme. Emme ihan päässeet vain ensimmäisessä erässä parhaille paikoille. Sitten aloimme nauttia pelaamisesta.

Kolmanteen erään Karhut vaihtoi maalille Roope Mutkan, joka pitikin nollan. Steelers antoi hieman liekaa vieraille, mutta piti Karhut turvallisesti kolmen maalin päässä. Benjamin Lepola teki porilaisten maaleista kaksi.

Alle 19-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Einiö nousi tehoillaan 2+1 playoutien tehokkaimmaksi pelaajaksi.

– Sarjaan tullessa ei oikein tiedetty, mitä ajatella. Kausi oli positiivinen mutta laskusuhdanteinen. Meillä oli vähän huono fiilis näiden pelien alkaessa, mutta näytimme, ettemme kuulu putoamiskarsintaan, Einiö sanoi.

Santeri Pohjonen torjui ratkaisevassa ottelussa Steelers-maalilla 10 kertaa.

Paremmuudesta ei lopulta ollut putoamiskarsinnassa epäselvyyttä eikä Petri Kemppaisen mielestä sarjapaikka ollut edes uhattuna.

– Itse luotin tähän joukkueeseen koko ajan joka solulla. Vaikka jäimme näihin peleihin olen ylpeä joukkueesta. Olemme tehneet paljon töitä ja menneet monessa asiassa eteenpäin. Joukkueessa oli hyvä henki, ja oli pienestä kiinni, että olisimme pelanneet nyt jotain muita pelejä, Kemppainen totesi.

– Verryttelimme tänään vähän ensimmäisen erän. Toinen peli oli meiltä hienoa pallollista peliä. Taistelimme koko sielulla. Kolmanteen erään halusin vain, että pojat nauttivat koko 20 minuuttia. Ei Karhut pelille päässyt, mutta olisimme voineet jättää nuo maalitkin heiltä pois.

Se, onko porilaisten marssi Salibandyliigassa tältä erää marssittu, nähdään huhtikuun puolella. Varsinaisen karsintataiston Karhut alkavat huhtikuussa 1. divisioonan finaalien hävinnyttä eli joko Tikkurilan Tiikereitä tai Ådalens IF:ää vastaan. Tuossa paras viidestä pelattavassa sarjassa selviää, saako liigassa pelaavia porilaissankareita vielä nähdä Suomenmaa. HäSa