Urheilu

Steelers viipaloi nokialaiset ylivoimalla – Hämeenlinnalaiset palasivat pudotuspelisijoille

Nico Jonaeson mellasti neljän ylivoimamaalin edestä.
Ville Lastikka (vas.) ja Nico Jonaeson olivat jälleen tehokkaita Nokian KrP:tä vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Miesten Salibandyliigan viimekautinen pronssimitalisti Nokian KrP näyttää sopivan vastustajana Steelers Hämeenlinnalle. Kauden alussa Teräsmiehet ottivat kotikaukalossaan nokialaisista komean 10–3-voiton, ja maanantaina lukemat olivat Tampereen Raholassa 6–8 (2–1, 1–6, 3–1).

Voitto oli Steelersille tärkeä. Se nousi kolmella vieraspisteellä pudotuspeleihin oikeuttavalle sijalle kahdeksan, pisteen päähän taulukossa edellä olevasta KrP:stä.

– Nokia on sarjan eliittiä, muttei ole tottunut puolustamaan. Heidän pelinsä oli aika avointa. Olen tyytyväinen me-henkeemme, vaikka alkulämmön jälkeen jouduin herättelemään poikia ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ehkä se auttoi, Steelers-päävalmentaja Petri Kemppainen arvioi.

– Söimme palloja hyvin ja peitimme ja olimme iso joukkue viisikkona. Olen peräänkuuluttanut kääntöpelaamistamme ja uskallusta tehdä maaleja. Siinä onnistuimme myös.

 

Aluksi varsin tasainen ottelu repesi Steelersille toisen erän lopussa. Kanadan tähtenä MM-kisoissa tuikkinut jääkiekkovalmentaja Vesa Viitakosken poika Valtteri taklasi itselleen viiden minuutin rangaistuksen. Ylivoimalla Steelers sai ketsuppipullon auki ja räiski neljä maalia Viitakosken istuessa. Ennen kohtalokasta viitosta Ville Lastikka tasoitti pelin 3–3:een ylivoimalla.

Näistä maaleista vastasi tuttu tehokaksikko Nico Jonaeson–Lastikka. Tällä kertaa syöttökone Jonaeson tähtäili hattutempun (yhteensä pisteet 4+1). MM-turnauksen tähtiin kuulunut Ville Lastikka puolestaan teki ”perustehot” 2+2. Näiden maalien myötä myös Nokian ykkösmaalivahti Arvid Vonkin iltapuhde tuli päätökseensä vain seitsemän torjunnan jälkeen.

– Sitä oli ilo katsoa. Vähän vaihdoimme kätisyyksiä siihen ylivoimalle ja ammuimme paljon. Siinä oli tekemisen meininkiä. KrP merkkasi Jonaesonia ja Lastikkaa, mutta pallo kiersi muidenkin veljien kautta, Kemppainen sanoi.

 

Kun vieraat pääsivät vielä kolmannen erän aluksi kahden minuutin ylivoimalle, Jonaesonin neljäs maali käytännössä ratkaisi ottelun.

Jännitystä otteluun tuli vielä viimeisen viiden minuutin aikana, kun Kristilliset Palloilijat nousi kahden maalin päähän. Steelers avasi peliään hieman, ja Nokia iski kolme maalia.

Jonaeson ja Lastikka eivät tehneet maaleja kuin ylivoimalla. Kahdesta ensimmäisestä vastasi tasakentällisin kakkosketju. Markus Sipronen syötti Niko Einiön ja Jarkko Aallosen keskisektorista lauotut osumat. Sipronen osallistui lisäksi ylivoimamaalitalkoisiin ja kokosi hulppeat viisi syöttöpistettä.

– Siprosen työmäärä joukkueen eteen on arvostettavaa. Hän pelaa ”logolle” tällä hetkellä, Kemppainen kehui.

Entinen KrP-maalivahti Santeri Pohjonen torjui 16 laukausta Steelersin veräjällä.

Myös KrP on luottanut tällä kaudella kahden miehen tehoihin. Nyt Henri Johansson jäi lukemiin 1+1 ja Joona Rantala teki kaksi maalia. Mikko Laakso oli isäntien paras pistein 2+1.

Seuraavat tärkeät pisteet Steelersin otteluissa on jaossa torstaina, kun Elenia-areenaan saapuu liigajumbo, Tampereen seudun kolmas joukkue Koovee. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020