Urheilu Hämeenlinna

Steelers virittelee täydellistä yllätyssiirtoa – Maailman parhaaksi pelaajaksi arvostettu MM-kultavahti neuvottelee seuran kanssa

Kaksinkertainen maailmanmestarimaalivahti Eero Kosonen neuvottelee Hämeen Sanomien lähteiden mukaan siirrosta Hämeenlinnaan. Steelersin hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo vahvistaa neuvottelut.
Eero Kosonen ja Steelers neuvottelevat kenties koko F-liigan kiinnostavimmasta pelaajasopimuksesta. Kuva: Anssi Koskinen
Suomen salibandykenttien siirtomarkkinoiden kuumimpana vapaana agenttina pidetty Eero Kosonen edustaa ensi kaudella Hämeenlinnan Steelersiä. Kuva: Anssi Koskinen

Steelers on onkimassa mojovaa vonkaletta pelaajamarkkinoilta maalivahtiosastolleen, sillä Eero Kosonen neuvottelee parhaillaan siirrosta Hämeenlinnan Steelersin kanssa.

Hämeen Sanomien lähteiden mukaan 33-vuotias Kosonen on tavannut tällä viikolla Steelersin seurajohtoa ja pitää seuraa varteenotettavana vaihtoehtona ensi kauden seurakseen.

Kososen taso on suomalaisissa salibandypiireissä hyvin tiedossa. Lappeenrantalaislähtöisellä Kososella on vyöllään kaksi MM-kultaa Suomen maajoukkueesta – Riikasta 2016 ja Prahasta 2018.

Ruotsalainen salibandylehti Innebandymagazinet valitsi Kososen maailman parhaaksi miespelaajaksi vuonna 2018. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun lehti on valinnut maailman parhaaksi pelaajaksi maalivahdin.

Sama lehti valitsi vuotta aiemmin Kososen neljänneksi parhaaksi vuonna 2017 ja kahdeksanneksi parhaaksi vuonna 2019.

Kososta on pidetty salibandypiireissä markkinoiden kuumimpana vapaana agenttina ja hänen kintereillään on myös muita F-liigan seuroja.

 

Kommentti: Eero Kososen yllätyshankinta olisi toteutuessaan Steelersille tuikitärkeä kahdella tasolla

 

Suomen paras maalivahti

Kososella on takanaan mittava pelaajaura.

Suomen maajoukkueen ykkösmaalivahdin tehtävien lisäksi hän on seurajoukkuetasolla edustanut Suomen kentillä Lappeenrannan NST:tä, Jyväskylän Happeeta ja kaksi viimeistä kautta Seinäjoen Peliveljiä.

Kosonen on urallaan pelannut myös Ruotsin Superliigan Växjö Vipersissa.

Walkamo vahvistaa

Steelersin puheenjohtaja Mika Walkamo vahvistaa kysyttäessä Hämeen Sanomien tiedot oikeiksi.

Walkamo toivoo, että neuvotteluissa päästään onnellisesti maaliin.

– Kyllä neuvotteluja käydään, mutta ei näistä koskaan tiedä. Hirveä lottovoitto on, jos tämän tasoinen kaveri saataisiin riveihin. Maailman paras pelaaja jos tulisi, olisihan se hämeenlinnalaiselle salibandylle juhlan paikka, Walkamo toteaa. HäSa