Urheilu

Steelers voitokkaana ja hyvistä sarja-asemista joulun viettoon "peliä kunnioittamatta"

Syyskauden jälkeen hämeenlinnalaisryhmä on pudotuspeliviivan yläpuolella kahdeksantena. Pelit jatkuvat jo ennen uuttavuotta.
Niko Einiö (oik.) ohitti kahdelta viime kaudelta Steelersistä tutun Koovee-maalivahti Tomi Aaltosen kahdesti joulunalusottelussa. Kuva: Pekka Rautiainen

Steelers Hämeenlinnan miesten liigajoukkue lähtee joulun viettoon kahden voiton putkessa, kun maanantain vieraspelin (Nokian KrP) jatkoksi tamperelainen sarjajumbo Koovee kaatui torstai-iltana Elenia-areenassa lukemin 5–3 (3–1, 2–2, 0–0).

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppaisen mielestä Steelers oli tosin joululomalla jo pelatessaan.

– Teemat, mitä oli sovittu, eivät toimineet, ja peli oli huolimatonta. Yhteinen tekeminen puuttui. Peliä pitää kunnioittaa paremmin, nämä ovat meille tärkeitä pelejä. Mutta ylpeä olen, että joukkue hoiti kolme pistettä huonollakin pelillä, Kemppainen kommentoi.

Steelersin sankareihin kuului jälleen maalivahti Santeri Pohjonen, joka otti monta hyvää torjuntaa ja yhteensä 22. Toisessa päässä Tomi Aaltoselle kertyi 17 torjuntaa.

Syyskaudelta Pohjonen on vähintään viisi peliä pelanneista maalivahdeista tilastokärki (83,09 %).

– Tänään vain kolme omiin eli jotain tehtiin oikeinkin ja ennen kaikkea Santtu oli taas mies paikallaan, vahvisti Kemppainen.

Ketjuista kakkosvitja Niko Einiö (2+0), Aleksi Kulmala ja Markus Sipronen (0+1) takanaan puolustajat Jere Kemppainen (0+1) ja Jarkko Aallonen hoiti osuutensa parhaiten tehden kaksi maalia eikä omiin mennyt yhtään.

Viisikosta Kulmala (+5), Aallonen (+4) ja Kemppainen (+3) ovat Steelersin pelaajista syyskaudelta tehotilastossa plussalla.

Avauserään Steelers iski kolme maalia ja sai ratkaisevan kahden maalin eron.

Ensin kolmosketjun komeasta syöttökuviosta Leevi Kainulainen ampui pallon verkkoon Mikko Ruokolaisen passista.

Edelliseen peliin peräti kuudesti onnistunut ylivoimaviisikko maalasi tällä kertaa heti jäähyn päätyttyä Timo Johanssonin saatua syötön Atte Lahdelta ja erän loppuun Einiön kaukolaukaus upposi Kemppaisen hyvän pystysyötön jälkeen.

Koovee sai useita paikkoja Steelersin harhasyötöistä, mutta vain Jesse Ruokostenpohja onnistui yllättämään Pohjosen.

Toista erää edettiin pitkään maaleitta, kunnes Steelersin kakkosketju avasi Kooveen pakan ja ajassa 34.22 Einiö viimeisteli 4–1 Siprosen syötöstä.

Koovee iski heti perään kahdesti, mutta nousu katkesi viiden minuutin jäähyyn. Uransa ensimmäisellä liigamaalilla Atte Lahti (1+1) laukoi 5–3 Nico Jonaesonin esityöstä.

Päätöserän alkuun ylivoima jatkui kolmisen minuuttia, mutta lisäosumia ei tullut.

Steelersin vaihtovirheen takia Koovee sai vielä ajassa 52.54 paikkansa ylivoimalla, mutta Pohjonen nollasi yritykset.

Salibandyliigan 14 joukkueen runkosarja on ehtinyt yli puolenvälin.

Steelersillä on pelattuna 16 ottelua, joista on tullut seitsemän voittoa maalierolla 79–89 ja niiden turvin joukkue on kahdeksantena kiinni pudotuspelipaikassa neljä pistettä viivan yläpuolella.

– Tästä on hyvä lähteä joulun viettoon, meillä on alla kolme hyvää peliä ja yksi huono, josta silti tuli voitto. Pudotuspelipaikan haluamme pitää ja siitä taistelemme, Kemppainen summasi.

Kahdeksan pelaajaa on urakoinut kaikki ottelut ja yhteensä 27 pelaajaa on ollut kokoonpanossa.

Pistepörssissä kymmenen keulaan mahtuvat kuudentena oleva Nico Jonaeson (10+22=32) ja seitsemäntenä Ville Lastikka (23+8=31).

Varsinaista joulutaukoa salibandyliigassa ei ole, vaan pelit jatkuvat heti joulupyhien jälkeen.

Steelers palaa pelihommiin lauantaina 29. joulukuuta, kun Elenia-areenaan vieraaksi saapuu kahdentenatoista oleva Oulun Luistinseura. Syyskuun lopussa Steelers voitti keskinäisen kohtaamisen maalein 7–9.

– Syyskausi on ollut kokonaisuutena joukkueelta loistava suoritus, vaikka loka-marraskuussa oli synkkää. Iso yhdeksikkö, hyvällä polulla ollaan. Nyt nautitaan joulusta ja ensi torstaina palaamme yhteistreeneihin ja siitä sitten OLSia kaatamaan, Kemppainen ennakoi. HäSa

Päivän lehti

27.1.2020