Urheilu Hämeenlinna

Steelers voitolla maajoukkuetauolle – Liiga B:n jumbo LoSB jäi jyrän alle

Hyökkääjä Erika Laine teki Steelersin toisen maalin lauantain Iittalan ottelussa. Kuva: Riku Hasari
Hyökkääjä Erika Laine teki Steelersin toisen maalin lauantain Iittalan ottelussa. Kuva: Riku Hasari

Steelersin naisjoukkueen syyskausi salibandyn Liiga B:ssä päättyi 6–2 (1–1, 3–0, 2–1) -kotivoittoon 12 pelin jälkeen pisteittä olevasta Lohjan Salibandystä. Naisten liiga jäi lauantain otteluiden jälkeen kuukauden maaottelutauolle, sillä naisten MM-kisat alkavat 7.12. Sveitsissä.

Avauserässä Steelers ei saanut peliään käyntiin toivotulla tavalla. Steelers tuli toiseen erään paremmalla jalalla ja hallitsi erää selvästi. Erika Laineen, Emma Kankaisen ja Katariinan Niemen maalien myötä Steelers näytti ratkaisseen ottelun toisessa erässä. Varsinkin kapteeni Niemen 4–1-alivoimamaali erän loppuun oli joukkueelle arvokas.

– Hyvä, että tuli onnistumisia, kommentoi Niemi vaatimattomasti maaliaan.

Kolmannen erän alkupuolella Steelers ohi ahtaalla ja LoSB:n Ella Sundqvistin 4–2-kavennusmaali sekoitti kotijoukkueen pasmoja entisestään. Erän puolivälissä Steelers sai kuitenkin vapauttavan osuman, kun Aurora Aaltosen hyökkäyspään karvaus onnistui ja Heli Haapalahden laukaus toi vapauttavan maalin.

– Hyvä fiilis tuli voitosta. Olisimme kyllä pystyneet parempaankin pallolliseen peliin, mutta tämäkin riitti, Niemi kommentoi.

Steelersin valmentaja Jari Salo oli ottelun jälkeen onnellinen mies. Pelin yllättäviin hetkiin kuului Iittala-hallissa pelatussa ottelussa Salolle laulettu onnittelulaulu miehen 45-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.

– Hienoahan se on voitto saada joukkueelta syntymäpäivälahjaksi, Salo myhäili.

Salo lupasi teemupukkimaisesti viime sunnuntain ottelun jälkeen, että seuraavassa ottelussa tulee voitto.

– Ei tämä silti ollut mikään läpikävely. Luulimme, että voitto tulee puolivaloilla, mutta ei se niin käy, Salo totesi.  

Steelers jää maaottelutauolle Liiga B:n kuudennelta sijalta, 12 ottelussa pisteitä on kertynyt 15. Syyskauden pistesaaliiseen Niemi ja Salo eivät ole täysin tyytyväisiä.

– Nousujohteisesti olemme pelanneet. Tauolla on hyvää aikaa keskittyä tiettyihin asioihin, Niemi sanoi.

– Muutama piste enemmän olisi ollut otettavissa. Paljon meillä on vielä tekemistä, mutta oikealla tiellä olemme. Pallollista peliä on saatu vietyä eteenpäin, mutta kehitettävää edelleen on, Salo analysoi. HäSa