Urheilu

Steelers voitti ja nousi rinnalle naisten liigakarsinnassa

Liiga B:n karsinnat jatkuivat Kalannin Pallo -65:n kotikentällä.
Elenia-areenassa lauantaina pallosta taistelleet Steelersin Erika Laine (vas.) ja KaPa-65:n Essi Kutila jatkoivat karsintapelejä sunnuntaina Uudessakaupungissa. Kuva: RIKU HASARI
Elenia-areenassa lauantaina pallosta taistelleet Steelersin Erika Laine (vas.) ja KaPa-65:n Essi Kutila jatkoivat karsintapelejä sunnuntaina Uudessakaupungissa. Kuva: RIKU HASARI

Hämeenlinnan Steelers ylsi makeaan voittoon salibandyn naisten liigakarsintojen sunnuntain ottelussaan. Liiga B:n toisen karsintavaiheen ottelussa hämeenlinnalaiset kukistivat Uudessakaupungissa Kalannin Pallo -65:n maalein 5–4 (1–2, 1–1, 3–1) ja tasoittivat samalla otteluvoitot 1–1:een.

Otteluparin kolmas kohtaaminen on vuorossa keksiviikkona Elenia-areenassa kello 18.30. Ensimmäisen kerran liigapaikka on katkolla jommalle kummalle joukkueelle lauantaina Uudessakaupungissa pelattavassa ottelussa, ja viimeistään liiganousija on selvillä ensi sunnuntaina Elenia-areenassa kello 15 pelattavan ottelun jälkeen.

2. divisioonassa hyvän kauden pelannut KaPa-65 on osoittautunut kovaksi vastustajaksi Steelersille. Lauantaina joukkue juhli voittoa Elenia-areenassa maalein 5–4, eli puntit ovat kahden pelin jälkeen kokolailla tasan.

 

Steelersin sankari sunnuntain ottelussa oli kakkosketjun laitahyökkääjä Saimi Lehto, joka iski ottelun voittomaalin ajassa 56.51. Puolustaja Meri Mäkinen syötti Lehdon osuman.

Maalinteossa Steelersistä onnistuivat myös Mari Seppänen, Katariina Niemi (1+1), Meri Mäkinen (1+1) ja Tanja Lehtonen. Pisteille ylsivät lisäksi maalisyöttäjä jakaneet Sanna Härkönen (0+1), Erika Laine (0+1) ja Tiina Siitonen (0+1).

KaPa-65:n tehokkain oli hattutemppuun yltänyt hyökkääjä Juulia Peura.

Viivi Laine pelasi Steelers-maalissa hyvän ottelun ja torjui 21 kertaa. Mainio veskari oli myös KaPa-65:n Ruska Kerttula, jolle kertyi 30 torjuntaa.

Myös Steelersin päävalmentaja Jari Salo kehui molempien joukkueiden maalivahteja.

– Molemmat veskarit ovat pelanneet erittäin hyvin ja pitäneet molemmat ottelut tasaisina. Vastustaja myös puolustaa maaliaan tiiviisti, joka vaikeuttaa peliämme. Heillä oli tässä pelissä mukana myös yksi tehokas pelaaja (Juulia Peura), jota pitää varoa, Salo muistutti.

Steelers pohjusti voittoaan koko päätöserän vahvalla pelillä.

– Maltoimme tehdä töitä kovasti, vaikka tulosta ei tahtonut tulla millään. Hyökkäyspelimme on kuitenkin ihan hyvässä iskussa, mutta puolustuksen kanssa pitää hieman jumpata ennen keskiviikon ottelua, päävalmentaja Salo suunnitteli. HäSa