Urheilu

Steelersille helpottava jatkosopimus – maajoukkuetason maalitykki jatkaa Hämeenlinnassa

Heikosti Steelersiltä sujuneen liigakauden jälkeen Hämeenlinnassa alkoi heti spekulaatio maajoukkueen portteja kolkuttelevan hyökkääjä Ville Lastikan jatkosuunnitelmista. Kun miesten salibandyliigaseura julkisti toukokuussa lähes koko muun viimekautisen rungon jatkon, huoli Lastikan lähdöstä kasvoi seuran ympärillä.

Seuran sisällä odotettiin kärsivällisesti maalinsylkijän ratkaisua. Koko tämän ajan, maajoukkueleiriä lukuun ottamatta, Lastikka kuitenkin harjoitteli Steelersin kanssa. Lopulta viikonvaihteessa loppelaislähtöiseltä pelurilta saatiin vahvistus jatkolle Steelersissä.

Lastikan päätös ei ollut helppo. 22-vuotias hyökkääjä on pelannut itsensä tilanteeseen, jossa hän käytännössä saa itse valita seuransa. Hän päätyi silti jatkamaan Hämeenlinnassa, missä hän aikoinaan nousi 18-vuotiaana edustukseen ja on yhtä Sveitsissä vietettyä kautta lukuun ottamatta pelannut kilpauransa.

– Vaihtoehtoja oli paljon. Aika nopeasti tiputtelin niitä pienempään määrään joukkueita. Syitä oli aika monia, miksi päädyin tänne, kuten opiskelu ja perheen läheisyys. Olen tykännyt tästä ympäristöstä. Kokonaisuus ratkaisi, HAMK:ssa opiskeleva Lastikka kertoo.

LASBista Steelersin uudeksi päävalmentajaksi tullut Petri Kemppainen sanoo Lastikan olevan ensi kauden joukkueen kulmakivi.

– Ville ei ole enää ihan nuorimpia pelaajia, niin toivon, että hän alkaisi johtamaan ihan kunnolla joukkueen nuorta porukkaa. Häneltä odotetaan toki paljon pisteitä, mutta hänellä alkaa olla resursseja henkiseenkin rooliin, Kemppainen toteaa.

Itse joukkueessa on tapahtunut vain vähäisiä muutoksia. Nokian KrP:n maalivahti Santtu Pohjonen on merkittävin tulokas. Avainpelaajista maisemaa vaihtaa ainakin EräViikinkeihin siirtyvä puolustaja Teemu Metsälä. Hyökkääjien Iiro Nurmisen ja Heikki Hätösen jatkopäätöstä odotellaan vielä.

Isomman muutoksen uusi valmentaja on tuonut mukanaan harjoituskulttuuriin. Steelersin viime kauden mahalaskun (liigan toiseksi viimeinen ja pelastautuminen karsinnassa) arveltiin johtuneen väärin painotetusta kesäharjoittelusta, minkä takia joukkue ei päässyt pelillisesti tasolleen koko kaudella. Nyt on jo toinen ääni kellossa.

– Tässä on tehty laadukkaasti töitä jo viisi viikkoa. Se on jo hyvä, että meillä on ollut 19–22 pelaajaa harjoituksissa. Viime viikolla aloitimme salissa, Kemppainen kertoo.

Lastikka ei mielestään itsekään ulosmitannut potentiaaliaan viime kaudella. Runkosarjassa hän oli toki joukkueensa paras pistemies ja liigan pistepörssin kahdeksas tehoin 34+14=48.

– Toivottavasti pystymme tulevalla kaudella lunastamaan paremmin odotuksia ja kehittymään joukkueena ja yksilöinä. Onnistuneesta alkukaudesta joukkueena se lähtee, mutta olisi kiva saada itsekin onnistumisia ja murtautua miesten maajoukkueen vakiokalustoon, laitahyökkääjä suunnittelee.

Urheilutoimenjohtaja Petri Torni on helpottunut, että Lastikka päätti jäädä vielä Hämeenlinnaan. Tornin mukaan Steelers hakee vielä aktiivisesti liigatason puolustajia.

– Oikeastaan tiesimme jo pitkään, että Ville jatkaa meillä. Lähipäivinä pitäisi varmistua ne muutama palanen alakertaan. Tarkoitus on, että he kaikki mahtuvat pelaavaan kuuteen pakkiin. HäSa

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic