Urheilu

Steelersille vei maalitalkoot

FT Steelers nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun se kukisti keravalaisen Blackbirdsin luvuin 9–7 (5–0, 4–3, 0–4). Avauserän Steelers-hallinnan perusteella ottelusta piti tulla yhden joukkueen näytös, mutta Blackbirds käytti kotijoukkueen hölmöilyt hyväkseen ja teki ottelusta Steelersille lopulta varsin hankalan.

Avauserässä Steelersin maalinteon aloitti Aleksanter Ihalainen (1+1), joka sai maaliinsa nappisyötön Tuomas Mikkolalta. Maalia edelsi Mikkolan hyvä syötönkatko keskialueella.

Ensimmäinen maali avasi ketsuppipullon, ja Steelers tykitti taululle vielä neljä maalia lisää avauserässä. Maalinteossa onnistuivat kentän kuningas Sami Saarinen (2+4), Risto Parikka (2+1), Elias Juppala ja Timo Johansson (1+1).

Blackbirds paransi

Toisessa erässä Blackbirds sai juonesta kiinni, ja ajassa 25.53 Pekka Lipponen pääsi lyömään pallon verkon perukoille Steelersin maalivahdin Ilari Nykäsen antamasta reboundista. Kotijoukkue ei takaiskusta hämmentynyt, vaan kolme minuuttia kavennusmaalin jälkeen Parikka vapautti Iiro Nurmisen (2+1) läpiajoon, josta Nurminen veivasi tyylikkään maalin toisessa erässä Blackbirdsien maalille tulleen Tommi Niemen taakse.

Nurmisen maalin jälkeen ehti kulua vain 30 sekuntia, kun pallo löysi tiensä kotijoukkueen maaliin. Illan komeimman maalin teki keravalaisten Mikko Kivi Petri Pyysingin pitkän syötön jälkeen.

Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuoronperään, kunnes ajassa 39.59 Iiro Nurminen teki illan toisen maalinsa. Nurmisen maali oli ylivoimamaali.

Vaikea päätöserä

Päätöserä oli kotijoukkueelta tuskainen. Ajassa 44.45 Blackbirds täräytti ylivoimamaali Joonas Jokipalon jäähyn aikana. Maalin jälkeen Steelersin kokenut Kurt Palmroth tyrmäsi olkapäällään Blackbirdsin Marco Uusimaan, joka talutettiin kentältä pois. Palmrothille tuomittiin tilanteesta 5+20 minuutin törkeä ottelurangaistus.

Palmrothin jäähyn aikana Blackbirds pystyi tekemään kaksi maalia. Molemmat maalit merkattiin Jyri Laineen nimiin.

Illan viimeinen maali tuli ajassa 57.38. Blackbirdsin puolustus katkaisi kotijoukkueen hyökkäyksen keskialueella, ja nopean vastahyökkäyksen päätti Joni Hassinen.

Blackbirds haki lopussa vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta Steelersin puolustus kesti rynnistyksen.

Tyytyväinen pisteisiin

Steelers-käskyttäjä Petri Kemppainen huokasi helpotuksesta pelin päätyttyä.

– Kaksi erää pelattiin hyvää peliä, mutta Palmrothin käsittämätön pommi siinä kolmannessa erässä, ja kaveri tuli siitä peleille. On se vastustaja sitten kuka vaan, niin ei tommosia voi ottaa, Kemppainen sähisi.

Voitosta tulleet kaksi sarjapistettä saivat Kemppaisen tyytyväiseksi.

– Teimme yhdeksän maalia – se tyydyttää. Ja jos unohdetaan viimeinen erä, niin pitkästä aikaa joukkueelle tärkeät kaksi pistettä.

Seuraava ottelu Steelersillä on vasta kolmen viikon kuluttua, jolloin Iittala-halliin saapuu vieraaksi Indians.

– Ei olla viiteen viikkoon päästy kunnolla harjoittelemaan, joten nyt on hyvää aikaa miettiä uusia juttuja, Kemppainen suunnitteli. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic