Urheilu Hämeenlinna

Steelersin A-pojat jatkoaikavoittoon – “Tärkeä kiinnitys”

Ottelusarja tasan, taistelu paikasta SM-välieriin jatkuu ja venyy ainakin neljään otteluun.

Steelers Hämeenlinnan A-pojat taistelivat Elenia-areenassa jatkoaikavoiton toisessa salibandyn puolivälieräottelussa ja tasoittivat otteluvoitot lukemiin 1–1, kun runkosarjan kakkonen Tampereen Classic kaatui lukemin 5–4 (2–1, 2–1, 0–2, 1–0).

Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa ja seuraavat pelit ovat torstaina Tampereella ja perjantaina Iittala-hallissa kello 19.

– Tämä oli tärkeä kiinnitys meiltä, nyt sarja varsinaisesti vasta alkaa. Joukkue näytti, että vaikka olemme altavastaajia, pystymme taistelemaan jatkopaikasta. Asenne ja joukkuehenki ratkaisevat ja ne olivat meillä tänään kohdallaan, hehkutti Steelersin päävalmentaja Juuso Silén.

Steelersillä oli alla lauantailta 5–4-avaustappio Tampereelta ja Silén korosti, että pienet yksittäiset virheet pitää saada pois. Myös kokoonpanoon tuli odotetusti pientä täydennystä B-poikien joukkueesta.

Ykkösketjun johdolla Steelers vei peliä ja Jose Takalan (0+3) syötöistä maalasivat Ville Ranki, Viljami Kylä-Heiko ja Atte Kurkikangas.

Yhden osuman iski Pyry Kauppinen Olli-Oskari Suonmaan syötöstä ja päätöserään lähdettiin kotijoukkueen 4–2-johdossa.

Classic nousi kuitenkin kahdella osumallaan tasoihin ja edessä oli jatkoaika, jolla Aleksi Hiltunen teki 207 katsojan edessä ajassa 68.30 todellisen pudotuspeliosuman maalin edestä Niko Einiön esityöstä.

Classic vei laukaukset maalia kohti 28–18, mutta Steelersin maalilla jatkanut Eemeli Vainio napsi tarvittavat kopit.

– Classic laukoo paljon ja pitää mielellään palloa ja on taitava siinä. Meiltä puolestaan tuli paljon ohivetoja. Käänsimme peliä hyvin ja maltoimme pelata pitkiä hyökkäyksiä. Toinen erä on ollut usein meille ongelma ja nyt sitä painotettiin ja se hoitui, Silén summasi.

– Viimeiseen erään Classic muutti systeemiään ja pääsi tasoihin. Jatkoaika oli sitten ihan fifty-fifty ja onneksi kääntyi näin, kahden tappion takaa olisi ollut henkisesti paha nousta. Onhan nyt huikea fiilis, mutta ei tähän voi tuudittautua liikaa, sarja jatkuu ja edessä paluu arkeen.

Steelers puolustaa viime kaudelta SM-hopeaa ja tämän vuoden runkosarja alkoi myös vahvasti, mutta lopulta joukkue taipui kahdeksanneksi. Classic on hallitseva mestari. HäSa