Urheilu

Steelersin bensa riitti 40 minuuttia – Classicin lounasottelu lipesi isännille

Teräsmiehet iskivät Suomen ykkösen verkkoon kahdessa erässä seitsemän maalia, mutta se ei riittänyt liigan lounaspelissä.
Classicin Ville Lastikka antoi takapainetta Steelersin Aleksi Hiltuselle. Kuva: Esa Takalo
Classicin Ville Lastikka antoi takapainetta Steelersin Aleksi Hiltuselle. Kuva: Esa Takalo

Suomen kiistattoman salibandyvaltiaan SC Classicin voitto miesten Salibandyliigassa yhä perää pitävästä Steelers Hämeenlinnasta on yhtä arkinen asia kuin nimipäivä: sillä on tapana tapahtua väistämättä kahdesti vuodessa.

Siinä mielessä perjantai ei tarjonnut mitään uutta, kun Suomen mestari oli kotikentälläänkin hämeenlinnalaisia vahvempi. Virkistävä poikkeus oli kuitenkin tapa, jolla Classic voitti 12–7.

Steelersille seitsemän maalia on ollut harvinaisuus tällä kaudella kaikkia muitakin kuin Classicia vastaan. Seiska on täyttynyt vain kahdessa voitto-ottelussa.

Nyt Teräsmiehet laukoivat seitsemän maalia kahdessa erässä voimalla seitsemän miehen. Steelersin vahvan ja tehokkaan toisen erän jälkeen viimeiselle kaksikymppiselle lähdettiin tasatilanteessa 7–7. Kovaa kirikykyä vieraat näyttivät nousemalla 0–3-tappiolta johtoon toisen erän alussa.

Etelähämäläinen yllätys kuihtui kuitenkin toistamiseen tämän viikon Tampereen otteluissa kolmannessa erässä, kun tiistaisen Nokian KrP:n päätöserän tavoin myös Classic vei viimeisen kolmanneksen maalein 5–0.

– Siinä kahden ensimmäisen erän aikana alkoivat vaihdot venyä. Jätkät alkoivat olla hapoilla. Tuli pieniä merkkausvirheitä, ja tuon tasoinen vastustaja rankaisee aina, kun on paikka. Siihen se taisi tänäänkin kaatua, hengähti Steelersin ainoan johtomaalin tilanteeseen 3–4 iskenyt Aleksi Hiltunen.

Ikään kuin hurjaa laukaustaan säästellyt ex-Steeler Ville Lastikka ratkaisi pelin lopullisesti täydentämällä hattutemppunsa viimeisen viisiminuuttisen maaleillaan.

Liigatasoon nähden kapealla ja nuorella materiaalilla operoiva Steelers tiivisti peluutustaan kahteen kentälliseen jo ottelun puolivälissä pysyäkseen tuoreen seurojen MM-kolmosen kyydissä. Se riitti hyvin erätauolle asti, muttei enää kolmanteen erään, kun Classic otti vahvemmin ohjat.

– Bensa loppui totaalisesti. Kun vastustaja sai siihen (kolmannen erän alkuun) pari maalia, tapahtui notkahdus. Mieli ei enää jaksanut taistella. Kaveri nosti hieman tasoaan ja näytti laajaa materiaaliaan, päävalmentaja Raine Laine arvioi Steelersin suorittamista.

Kolmoskenttä, johon oli kaivettu uutena juniorina liigadebyyttiinsä Jere Kalliokoski, ei Laineen mielestäkään ollut oikein ”pelillä”. Kaksi muuta olivat, mistä kertoo seitsemän eri maalintekijää.

– Se on jo positiivista, että teimme seitsemän maalia. Olemme tehneet tänä vuonna tasaisesti kolmea ja neljää maalia. Yleensä seitsemän riittää voittoon, Laine totesi.

Joonas Viitanen nousi pistein 1+2 Steelersin pistehaiksi. Kapteeni Nico Jonaeson osui parhaimmillaan tolppaan, mutta syötti kaksi maalia.

Steelers oli kahdessa ensimmäisessä erässä lähes maksimaalisen tehokas. Classicin maalivahtihierarkian kolmonen, Pietari Jääskeläinen sai näissä vain neljä torjuntaa, eikä isäntien huolimattomuus ainakaan auttanut häntä. Kolmannessa erässä Jääskeläinen torjui toiset neljä laukausta.

Kaapo Kettusen työmäärä Steelers-maalilla oli normaalimpi: torjuntoja kertyi 19. Lastikan lisäksi Aaro Helin ohitti hänet kolmesti.

Steelers ei ainakaan valmistautumisessa jäänyt takamatkalle. Siitä huolimatta, että kamppailu oli Classicin ”lounasottelu” ja alkoi Tampere-areenassa jo kello 12.

– Mielestäni se (valmistautuminen) meni täydellisesti, koska olimme pelillä. Alkuun tuli muutama helppo, mutta tulimme peliin mukaan ja voitimme toisen erän, Laine totesi.

– Siitä se on enää kiinni, että jaksaisimme sen 60 minuuttia.

Steelersin runkosarjaohjelmassa on enää viisi ottelua. Näistä putoamiskamppailussa korostuvat ensi viikon sunnuntain Tiikerit-vierasottelu ja kuun lopun Welhot-vierailu. Vähintään toinen näistä on pakkovoitto, mutta Hiltunen oli positiivinen.

– Kyllä se uskoa antaa, kun pystytään pelaamaan Suomen parasta joukkuetta vastaan kaksi erää näin hyvää salibandyä. Se kertoo, että äijät ovat menneet eteenpäin, ja aletaan kasvaa miehiksi, hyökkääjä huomautti. HäSa

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic