Urheilu

Steelersin kovakaan taistelu ei riittänyt – Nico Jonaeson jälleen tehokkaana, mutta Oilersin ykkösketju ja ylivoima käänsivät voiton vieraille

Steelersin Aleksi Hiltunen rynnistää Oilersin Matias Veikkolan (vas.) perään. Oilersin Joona Larte seuraa kaksikon menoa. Kuva: Tomi Vesaharju
Steelersin Aleksi Hiltunen rynnistää Oilersin Matias Veikkolan (vas.) perään. Oilersin Joona Larte seuraa kaksikon menoa. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelers Hämeenlinna pelasi kauden toisen kotipelinsä keskiviikkona salibandyliigassa ja vastaan Elenia-areenassa tuli espoolainen Oilers, jolla oli alla voitot kaikista kolmesta ottelustaan.

Steelers oli voittanut avauspelinsä kotonaan, mutta vieraskiertue ei lisännyt pistepottia, vaan saldoksi Lahdesta, Oulusta ja Jyväskylästä tuli kolme tappiota.

Kotiareenalla Steelers oli jälleen hyvässä vedossa ja taisteli hienosti, mutta Oilersin tehokas ykkösketju ja ylivoima käänsivät voiton vieraille maalein 6–7 (3–2, 1–3, 2–2).

– Harmittaa vietävästi, pisteitä olisimme ansainneet, mutta joukkueen hieno taistelu ei vaan riittänyt, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen totesi.

Oilers tuli odotetun vahvasti peliin, piti palloa ja laukoi hanakasti.

Avausmaalin teki kuitenkin Steelersin pirteästi pelannut kolmosketju, kun puolustaja Henri Aallosen veto Pyry Kauppisen syötöstä upposi verkkoon.

Tasoitus tuli Steelersin virheestä, kun puolustuksen poikkisyöttö katkaistiin ja Markus Markkola viimeisteli.

Oilersin vahvan otteen katkaisi jäähy ja Steelersin ylivoimapyörityksen päätti maalillaan Pieti Alatalo.

Heti perään Nico Jonaeson näytti taituruuttaan. Hän pyöräytti karvaajat pois ja pitkän pystysyötön siirsi maaliin Niko Einiö. Tauolle mentiin lukemissa 3–2.

Oilersin ykköselle viisi maalia

Oilersin ykkösviisikko sai paljon peliaikaa ja oli alkukauden tavoin jälleen tehokas. Veljeskaksikko Justus (1+1) ja Rasmus Kainulainen (1+2) yhdessä Markkolan (1+1) kanssa takanaan puolustajat Matias Veikkola (2+1) ja Antti Suomela (0+1) tekivät viisi maalia.

– Ekaa erää hieman katseltiin ja tauolla pohdittiin, mitä heidän ykkösen kanssa oikein tehdään. On se kova nippu. Mutta muutettiin vähän omaa pelaamistamme ja saatiin otetta peliin, Kemppainen kertoi.

Toinen erä jatkui Oilersin paineella ja vieraat nousivat johtoon, mutta Steelers ei luovuttanut ja kotijoukkueen vahvan vaiheen päätti Einiö (2+0) tasoitusmaalilla Julius Aaltosen hyvästä pystysyötöstä.

Oilersin vahva ylivoima vei kuitenkin vieraat jälleen johtoon Justus Kainulaisen osumalla ja päätöserään lähdettiin lukemista 4–5.

Oilers hyödynsi kaikki kolme ylivoimaansa ja niistä kaksi maalia teki Sylvester Raikamo, joista jälkimmäisen heti päätöserän alkuun.

Jonaesonin soolomaalilla Steelers tuli uudelleen maalin päähän ja ajassa 57.52 kapteeni Jonaeson (2+2) tasoitti pelin Steelersin pelattua ilman maalivahtia.

Moni toivoi jo jatkoaikaa, mutta heti seuraavasta vaihdosta Oiliersin Veikkola onnistui tekemään voittomaalin.

– Steelers oli kentällä työteliäämpi ja meillä on mietinnän paikka. Hyvin käänsivät peliä ja hyödynsivät paikkansa. Ei ole vaikea veikata, että joukkueelle tulee pisteitä jatkossa, Oilersin valmennusryhmään kuuluva hämeenlinnalainen Jussi Sihvonen antoi tunnustusta.

Steelersiltä torjuntavuorossa oli Kaapo Kettunen (13 torjuntaa) ja Oilersilta Niko Nordström (10 torjuntaa).

– Kaapo antoi meille kyllä mahdollisuuden voittaa ja toisessa erässä olisi pitänyt saada enemmän maaleja. Samoin viimeisessä erässä meillä oli paljon paikkoja ja melkoinen ralli vastustajan päässä, Kemppainen aprikoi.

Sipronen pelasi vain erän

Markus Sipronen palasi kokoonpanoon, mutta pystyi pelaamaan vain avauserän.

– Markus oli mukana eilen täysillä treeneissä, mutta nilkka ei sittenkään kestänyt pelaamista. Edessä on pidempi tauko, Kemppainen harmitteli.

Steelers on saanut ketjukoostumuksiaan kuntoon, sillä joukkue pelasi pääosin samassa koostumuksessa kuin sunnuntaina Happeeta vastaan.

– Päätettiin, että nyt mennään samoilla ketjuilla ja katsotaan, miten homma toimii. Kyllähän tämän pelin pitää antaa pojille uskoa, että voidaan haastaa myös kärkijoukkueita. Nyt meitä koetellaan, mutta tästä otetaan taas hyvät asiat mukaan ja viikon päästä sitten Nokiaa vastaan, Kemppainen summasi. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020