Urheilu Hämeenlinna

Steelersin naiset aloittivat liigakarsinnat niukalla tappiolla

Ottelusarjasta rovaniemeläistä Santa's Unitedia vastaan on luvassa tasainen ottelusarja.
Steelersin Mari Seppänen on päässyt lähelle Santa's Unitedin maalivahtia Hanna Pohjolaa. Santa's Unitedin pelaajista Seppästä häiritsevät Tiia Kollin (vas.) ja Riikka Tapio. Kuva: Pekka Rautiainen
Steelersin Mari Seppänen on päässyt lähelle Santa's Unitedin maalivahtia Hanna Pohjolaa. Santa's Unitedin pelaajista Seppästä häiritsevät Tiia Kollin (vas.) ja Riikka Tapio. Kuva: Pekka Rautiainen

Steelersin naisten joukkue aloitti ensi kaudelle muodostettavan Liiga B:n ensimmäisen karsintavaiheen urakkansa niukalla tappiolla maalein 4–5 (0–1, 1–1, 3–3) rovaniemeläiselle Santa’s Unitedille.

Runkosarjassa joukkueet sijoittuivat kuudenneksi ja seitsemänneksi keskinäisten otteluiden mennessä tasan, eli etukäteenkin saattoi odottaa tasaista paras viidestä -sarjaa.

Avauserää Steelers hallitsi hienokseltaan, mutta maalinteko ei onnistunut. Toisen erän alussa rovaniemeläiset siirtyivät 2–0-johtoon eikä Steelers tahtonut löytää keinoja ohittaa hyvin pelannutta Santa’s Unitedin maalivahti Viivi Lainetta. Erän viimeisillä sekunneilla Saimi Lehto murtautui laidasta sisään ja tarjoili mainion syötön Mari Seppäselle, joka iski Steelersille henkisesti tärkeän maalin.

Kolmannessa erässä rovaniemeläiset karkasivat kahdesti kahden maalin johtoon, mutta teräs ei taipunut. Steelers nousi Meri Mäkisen, Katariina Niemen (1+1) ja Saimi Lehdon (1+1) maaleilla tasatilanteeseen 4-4.

Neljä minuuttia ennen loppua Steelersin huolimattoman puolustuspään pelaamisen jälkeen Lotta Lindi iski jälkeen rovaniemeläiset kuskin paikalle. Steelers haki tasoitusta ilman maalivahtia lähes kaksi minuuttia, mutta Viivi Laine ei ollut enää ohitettavissa.

 

Steelersin parhaimmistoa oli pirteästi esiintynyt Mari Seppänen ja puolustajana hienosti pelannut Essi Joutsi.

– Tasainen peli, kuten oli molemmat runkosarjan kohtaamisetkin. Maalipaikkoja saimme luotua vastustajaa enemmän, mutta heidän maalivahti pelasi hienon ottelun. Lisäksi meille tuli tänään syöttämisessä liikaa virheitä, Steelersin valmentaja Jari Salo totesi.

Santa’s United oli monella pelin osa-alueella piirun verran Steelersiä parempi ja peruspelaamisessaan huolellisempi. Erot joukkueiden välillä ovat erittäin pieniä ja sunnuntaina Iittalassa kello 14 alkavassa toisessa ottelussa Steelersillä on kaikki eväät ottaa revanssi.

– Santa’s United puolustaa organisoidusti ja heillä on hyvä karvaus, mutta meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa tämä ottelusarja, Salo jatkoi. HäSa

Marco Björkskog