Urheilu

Steelersin naiset avasivat divarivuoden varmalla voitolla sarjajumbosta

Hämeenlinnalaisten tehokas kakkoserä jatkoi jyväskyläläisten tappiosarjaa.
Kuva: Seppo Pessinen, arkisto

Steelers Hämeenlinnan naiset avasivat lauantaina salibandyn 1. divisioonan kevätkautensa vakuuttavalla vierasvoitolla Jyväskylässä. Steelers oli odotetusti ja selvästi parempi kuin kauden kaikki ottelunsa hävinnyt O2JKL Akatemia maalein 2–6 (0–1, 1–5, 1–0).

Voittoon riitti Palokassa yksi tehokas erä, vaikka Steelers kaikki kolme erää hallitsikin. Pallo alkoi upota kotiverkkoon kunnolla vasta ottelun puolivälin jälkeen, kun hämeenlinnalaiset venyttivät johtonsa viidessä minuutissa 1–2:sta 1–6:een.

Steelersin ykkösketju iski maaleista neljä. Tehokkain oli keskushyökkääjä Erika Laine pistein 2+1 Sanna Koposen päästessä tehoihin 1+1. Maalinteossa onnistui myös ketjun toinen laitahyökkääjä Katariina Niemi sekä Marika Ojala ja Anika Holopainen.

Viivi Laineen päiväpuhde Steelers-maalilla oli hiljainen. Hän torjui vain yhdeksän kertaa.

Sen sijaan O2JKL Akatemian Riikka Vainio torjui ahkerasti toisen erän synkkää hetkeä lukuun ottamatta, kaikkiaan 26 Teräsnaisten vetoa. Hänen lisäkseen kotijoukkueesta erottui ensimmäisen maalin tehnyt ja toisen Alisa Huismanille syöttänyt Noora Peltola.

 

Steelersin päävalmentaja Jari Salo arvioi kolmen viikon ottelutauon näkyneen pelissä ja viimeistelyssä jonkin verran, mutta oli kokonaissuoritukseen tyytyväinen.

– Saimme pallollisena onnistumisia laajalla rintamalla ja hallitsimme koko 60-minuuttista. Viimeisellä kympillä keskittyminen vähän herpaantui, ja kaikilla teki mieli enemmän hyökätä kuin puolustaa. Numerot olisivat voineet olla isommatkin, mutta vastustajan maalivahti otti hurjan määrän huippupelastuksia, Salo paketoi.

Steelers jatkaa playoff-taisteluaan heti sunnuntaina Iittalassa, jonne vieraaksi saapuu samaisen jyväskyläläisseuran edustusjoukkue O2-Jyväskylä. O2 johtaa divisioonaa hävittyään vain kerran kymmenessä syyspuolen ottelussaan. Steelers on pisteen päässä neljännestä sijasta.

– Pientä huolellisuutta tekopaikoissa vielä kaivattaisiin, kun vastassa on nyt huomattavasti tasokkaampi joukkue. Se on tekemisellemme hyvä mittari. Onneksi saamme pari pelaajaa lisää niin pystymme pelaamaan kolmella kentällisellä, Salo totesi. HäSa

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic