Urheilu Hämeenlinna

Steelersin naiset taipuivat jatkoajalla

Paikkansa liigakarsintoihin lauantaina varmistaneet Steelersin naiset joutuivat tyytymään Pirkkoja vastaan yhteen sarjapisteeseen.

Lauantain voitolla Hatsinasta uudistuvan Naisten Salibandyliigan karsintoihin varmistanut Steelers joutui antautumaan Pirkkalan Pirkkoja vastaan sunnuntaina Nummikeskuksessa naisten 1. divisioonan ottelussa.

Loppulukemat kirjattiin 5–6 (0–2, 4–2, 1–1, 0–1) jatkoajan jälkeen Pirkoille, jonka kauden parhaan pistenaisen Pinja Juvosen pomppumaali Steelers-verkkoon oli ratkaiseva erotus.

Kuten lauantaina, myös sunnuntaina Steelers sai maalintekoapua kaikilta kolmelta kentältään. Steelersin naisten viidestä vastasi tehot 2+1 taituroinut Essi Joutsi, Anika Holopainen, Tanja Lehtonen ja Saimi Lehto. Viivi Laine torjui 22 kertaa Steelersin maalitolppien välissä.

 

Steelers ajautui avauserän jälkeen jo kolmen maalin takaa-ajoasemaan, mutta nousi toisessa erässä maalikimarallaan jo 4–3 -johtoon. Voitto kuitenkin karkasi lopulta hyppysistä.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hankala ja vaikea. Ehkä siihen vaikutti se, että oli eilen peli. Emme saaneet jalkoja liikkeelle heti, Steelersin naisten päävalmentaja Jari Salo luonnehti.

– Erätauolla saimme rivit kasaan ja karvausta aggressiivisemmaksi. Saimme hyviä riistoja ja sitä kautta maaleja. Kolmas erä oli sitten tasaista vääntöä, siinä mielessä tasatulos varsinaisen peliajan jälkeen oli oikeutettu.

– Jatkoaika oli kolikonheittoa, meillä oli muutama paikka, mutta vastustaja sai pitkän pyörityksen ja viimeisteli sen meidän kannalta epäonnekkaalla pomppumaalilla, niinhän pelit jatkoajalla usein ratkeaa.

 

Viikonlopun neljä sarjapistettä oli Salon mielestä joukkueelta hyvä suoritus tähän paikkaan.

– Meiltä tämä oli hyvä viikonloppu. Peli on kehittynyt niin kuin kauden aikana täytyy, harjoitellut asiat on saatu siirrettyä peliin, Salo niputti.

Kuudentena majaileva Steelers on edelleen karsintojen ensimmäisen kierroksen kotiedussa kiinni. Seitsemäntenä oleva rovaniemeläinen Santa’s United ja kahdeksantena majoittuva SB Vantaa ovat molemmat viiden pisteen päässä, kun molemmat joukkueet voivat enää kahdessa jäljellä olevassa ottelussa saalistaa enää maksimissaan kuusi pistettä.

Steelersilläkin on ennen karsintojen alkua jäljellä yksi ottelu runkosarjaa.

– Kyllä tilanne kotiedun suhteen näyttää hyvältä. Kaikki on mahdollista. Kotietu olisi iso asia, varsinkin kun vastustaja voi tulla esimerkiksi Rovaniemeltä, Salo muistutti. HäSa