Urheilu

Steelersin naiset taipuivat Jyväskylässä – tilanne sarjassa mutkistui

Tappio O2-Jyväskylälle asetti Steelersin ahtaalle naisten Salibandyliigan B-lohkossa.
Steelersin naisten Anika Holopainen kiskaisi joukkueensa 4–2 -kavennuksen. Kuva: Riku Hasari
Steelersin naisten Anika Holopainen kiskaisi joukkueensa 4–2 -kavennuksen. Kuva: Riku Hasari

Steelersin naiset joutuivat tunnustamaan O2-Jyväskylän paremmakseen naisten Salibandyliigan B-lohkon ottelussa vieraskentällä. Kotijoukkue vei voiton lukemin 6–2 (1–0, 3–2, 2–0). Lauantaina teräsnaisten riveistä maalinteossa onnistuivat Mari Seppänen ja Anika Holopainen.

Tappio tarkoitti sitä, että Steelersin tavoite selviytyä neljän sakkiin mutkistui entisestään. Sijoilla 3-4 varmistaa liigapaikan ensi kaudeksi.

Steelersin naisten päävalmentaja Jari Saloa jäi korpeamaan se, että avauserässä joukkue ei onnistunut saavuttamaan tulosta hallinnasta huolimatta.

O2-Jyväskylän Kerttu Aro joutui venymään maalillaan seitsemään torjuntaan, kun Mirka Hakkola Steelers-maalilla torjui kolme kertaa.

– Ensimmäisessä erässä veimme peliä täysin. Kaveri pääsi vain muutamiin vastahyökkäyksiin, mutta yksi onnenkantamoinen sitten meni sisään. Meillä oli hyviä paikkoja, ylärimakin, mutta ei vain mennyt, Salo totesi.

– Toisessa erässä samanlainen ralli jatkui. Painostimme, saimme riistoja ja pidimme enemmän palloa – mutta he saivat vastahyökkäyksillä kasvatettua johtoaan. He puolustivat maalinedustaa tiiviisti pakkien ja sentterin voimin.

Steelersillä oli etsikkoaikansa tulla otteluun mukaan kolmannessa erässä 4–2 -tilanteessa, kun Rosa Huuskonen pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Sen epäonnistuessa, lopulta O2-Jyväskylä niittasi 6–2 -voiton tehden päätösosumansa tyhjään rysään.

– Kolmannessa erässä meillä oli rankkaria, läpiajoa ja 2–1 -ylivoimahyökkäyksiä, mutta he tekivät maalit, Salo totesi.

Myöhemmin pelattujen ottelujen tulokset merkitsivät sitä, että Steelers on nyt B-lohkossa toiseksi viimeisenä – seitsemäntenä. Takana on vain edelleen pisteittä etenevä hännänhuippu LoSB. NST:n otettua 5–1 -voiton ÄIF:stä, Steelersin ero neljänteen sijaan on nyt kuusi pistettä kun sarjaa on pelaamatta viisi ottelua.

Vaikka sarjatilanne mutkistuikin, Salo näkee yhä mahdollisuuden kiivetä kuivalle maalle neljän parhaan joukkoon.

– Mahdollisuudet on, mutta se vaatii sen, että torstaina Pirkat on voitettava vieraissa. Joka pelillä on nyt merkitys. Minimitavoite on olla viides sarjassa, jotta pääsemme pelaamaan jatkokarsintaa (jumbona majailevaa) LoSBia vastaan, Salo päätti. HäSa

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic