Urheilu

Steelersin naiset pyrkii liiganousuun – "Se on selkeä tavoitteemme"

Steelers nousi voitolla SB Vantaasta naisten 1. divisioonassa neljänneksi. Runkosarjan neljä parasta nousee naisten Salibandyliigaan.
Steelersin Katariina Niemi on noussut joukkueensa johtajaksi.

SB Vantaa joutui poistumaan Iittala-hallista tyhjin käsin, kun kotijoukkue Steelers vei voiton naisten 1. divisioonan kamppailussa luvuin 4–2 (0–1, 1–0, 3–1).

Sarjapisteiden kohtalo rakentui kolmannessa erässä.

Ensin Steelersin Tanja Lehtonen osui ajassa 48.41 ja 18 sekuntia myöhemmin kotijoukkueesta asialla oli Tiina Siitosen syötöstä viimeistellyt Erika Laine, jonka maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Vantaalaiset hätyyttelivät vielä Steelersin voittoa pari minuuttia myöhemmin Sofia Niemen kavennuksella, mutta ottelun viimeiseksi jääneen Steelersin Sara Virtasen maali lopetti loput lähentelyt.

 

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jari Salo näki joukkueensa pelanneen jo edellisessä ottelussa LoSBia vastaan hyvin vaikka joukkue hävisi ottelun 7–4. Ero vantaalaisia vastaan oli, että nyt Steelers sai haluamansa tuloksen.

– Ensimmäisessä erässä emme päässeet sellaiseen pallolliseen peliin, mitä pukuhuoneessa puhuttiin. Taso nousi toiseen erään ja pelin hallinta siirtyi meille. Kolmannessa erässä aloimme käyttää maalipaikkoja hyväksemme. Olen tyytyväinen, Salo analysoi.

Salon mukaan miltei kahden viikon tauko antaa joukkueelle hyvän mahdollisuuden kehittää pallolista hyökkäyspelaamista entisestään. Seuraava ottelu joukkueella on edessä vasta 17. marraskuuta, kun Steelers matkustaa Mikkeliin Hatsinan vieraaksi.

 

Steelersin naisten lähtökohdat kauteen olivat vähintäänkin haastavat.

Joukkue oli hajonnut kauden päätteeksi atomeiksi ja kauden aikana Salo on saanut punnertaa pitkän päivätyön, että hän on saanut vanhoja kokeneita pelaajia innostumaan paluusta pelikentille Steelers-nutussa.

– Kova duuni tässä on ollut. Kun lähdimme maalis-huhtikuussa kasaamaan joukkuetta, alussa meitä oli 12 pelaajan nippu. Sitten rupesimme metsästelemään pelaajia. Kauden alkua ennen tuli vielä pari poisjääntiä, Salo kertoo.

Salo on kuitenkin saanut haalittua rinkiin kokeneita pelaajia ja saanut nauttia juniorijoukkueiden kanssa tehdystä yhteistyöstä.

Nyt joukkueessa on 19 pelaajaa ja kolme maalivahtia.

Esille Salo nostaa erityisesti kapteeni Katariina Niemen, joka iski toisessa erässä Steelersin illan avausmaalin.

– Entisenä liigajoukkueen kapteenina hän tuo koppiin tekemisen meininkiä ja näyttää omalla esimerkillään miten taistellaan sekä harjoituksissa että peleissä.

 

Kun joukkueen kokoonpanohuolet ovat takanapäin, moni asia näyttää jo erilaiselta.

Voiton myötä Steelers nousi neljänneksi naisten 1. divisioonassa. Kauden jälkeen runkosarjan neljä parasta nousee naisten Salibandyliigaan.

Uskooko Salo, että siihen riittää rahkeita?

Hän nyökkää.

– Se on meidän selkeä tavoitteemme tälle kaudelle. Tämä joukkue mikä nyt on jalkeilla takaa, että me ilman muuta tulemme siitä taistelemaan. Uskon, että kuntopiikkimme on vasta edessä, Salo kertoo.

– Aikansa se ottaa että kasvetaan joukkueeksi. Vielä emme ole esimerkiksi päässeet pelaamaan yhtään peliä parhaalla kokoonpanollamme. HäSa