Urheilu

Steelersin naisilla kuuden pisteen viikonloppu

FT Steelersin naiset nappasivat viikonlopun toisen kotivoittonsa Uusikaarlepyyn Blue Foxin kustannuksella salibandyn 1. divisioonassa. Vaikka peli oli kahden erän jälkeen jo 6–1, Iittala-hallin yleisö sai jännittää voittoa viime hetkille asti.

Kolmannessa erässä Steelersin peli hieman hyytyi, ja tuplaviikonloppu alkoi painaa hämeenlinnalaisten jaloissa. Sarjanousija Blue Fox sen sijaan painoi loppuun asti ja kavensi ottelun 6–5:een. Steelersin 7–5-voitto sinetöityi, kun Veera Pellikka laukoi puoli minuuttia ennen loppua vihelletyn rangaistuslaukauksen varmasti verkon perukoille.

Steelersin päävalmentajan Toni Kankaanpään mukaan kotijoukkueelta loppuivat mehut kolmannessa erässä.

– Blue Fox oli fyysisesti vahva ryhmä, ja meidän pieni joukkueemme joutui tekemään suuren työn heidän kanssaan kulmissa. Täytyy nostaa hattua likoille, sillä he jaksoivat kuitenkin keskittyä uudestaan jokaiseen vaihtoon, Kankaanpää kehui.

Vahvuus vastaiskuissa

Kotijoukkueen vahvuus piili sunnuntaina vastaiskuissa, joista se iski suurimman osan maaleistaan.

– Vastustaja nosti karvauksessaan jopa neljä pelaajaa meidän puolelle kenttää, ja siitä aukesi meille paikkoja. Pallollisessa pelissä meillä on vielä paljon tekemistä. Kolmannessa erässä myös oma pää rakoili vähän ja teimme tyhmiä virheitä, Kankaanpää arvioi.

Molemmat joukkueet iskivät yhden osuman ylivoimalla. Steelersille ylivoimaa tarjottiin kymmenen ja Blue Foxille kuuden minuutin verran.

Avauserässä Blue Foxkin pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta, mutta Steelersin maalivahtia Sara Seurujärveä ei onnistuttu ohittamaan. Seurujärvelle kertyi ottelussa 25 torjuntaa, kun vieraiden maalivahdeilla oli hommia vain 15 torjunnan verran.

Pellikan (1+0) lisäksi Steelersistä pääsivät pisteille Heidi Förell (2+1), Ida Hamari (2+0), Ada Kankainen (1+1), Krista Niemelä (1+0), Meri Jokinen (0+1), Jessika Lindroos (0+1) ja Emma Taponen (0+1).

Steelersin pelit Iittala-hallissa jatkuvat jo perjantaina, kun se kohtaa Suomen cupin ottelussa sipoolaisen ÅIF:n. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic