Urheilu

Steelersin naisilla maalijuhlat Mikkelissä

Steelersin naisten joukkue yltyi mainioon menoon 1. divisioonan lauantain Mikkelin ottelussaan. Joukkue kukisti tehokkaalla esityksellään Hatsinan maalein 9–2 (6–1, 1–0, 2–1).

Voitollaan Steelers vankisti asemiaan sarjanelosena. Eroa viidentenä olevaan Hatsinaan on nyt viisi pistettä.

Steelers karkasi omille teilleen heti avauserässä. Päävalmentaja Jari Salon mukaan joukkueen otteluun valmistautuminen onnistui nappiin.

– Tiesimme, että kaveri tulee ensimmäiset 10 minuuttia kovaa, ja siihen meidän pitää pystyä vastaamaan ehjällä pelillä. Se onnistui tällä kertaa täydellisesti.

– Meillä oli takana myös tehokas kahden viikon harjoitusjakso, jossa hioimme pallollista peliä ja keskialueen ylityksiä. Nyt täytyy kyllä sanoa, että harjoittelu ei mennyt hukkaan – tämänpäiväisellä pelillä meitä ei olisi voittanut kukaan tässä sarjassa, tyytyväinen Salo arveli.

Hämeenlinnalaisten tehopelaaja oli yhdellä maalillaan ja neljällä syötöllään ykköskentällisen Salla Julkunen. Tehotilastojaan kartuttivat hyvin myös Julkusen ketjukaverit Anika Holopainen (3+0) ja Katariina Niemi (1+1). Viisikon puolustajista maalinteossa onnistui puolestaan Meri Mäkinen (2+0).

Myös Saimi Lehto (1+0), Marika Ojala (1+0), Mari Seppänen (1+0), Sanna Härkönen (0+1) ja Essi Joutsi (0+1) kaunistelivat tehojaan.

Hyvän ottelun pelannut Nea Niiranen Steelersin maalissa torjui 22 kertaa. Hatsinan maalissa aloittanut Anette Pitkänen ennätti torjua vain kolme kertaa (vaihto tilanteessa 1–4 ajassa 8.42). Ottelun lopun Steelersin tulituksessa hikoili Miia Maaranen, jolle kirjattiin 18 torjuntaa.

Steelers jatkaa pelejään tiistaina kohtaamalla Pirkat Pirkkalassa. HäSa