Urheilu Hämeenlinna

Steelersin naisilla nousujuhlat

Joukkue kukisti liiga B:n ratkaisevassa karsintaottelussa KaPa-65:n.
Steelersin riemu repesi sunnuntain jännittävän ottelun päätyttyä. Kuva: Esko Tuovinen
Steelersin riemu repesi sunnuntain jännittävän ottelun päätyttyä. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Steelersin naisten salibandyjoukkueen kausi päättyi riemukkaissa tunnelmissa sunnuntaina Elenia-areenassa. Joukkue kukisti ensi kaudelle muodostettavan naisten liiga B:n ratkaisevassa viidennessä karsintaottelussa Kalannin Pallo -65:n maalein 5–4 (2–0, 2–0, 1–4).

Sunnuntain kamppailu näytti aluksi olevan läpihuutojuttu Steelersille. Joukkue nimittäin piti kaksi erää ohjat käsissään todella vakuuttavin ottein.

Uudestakaupungista kotoisin oleva 2. divisioonan joukkue KaPa-65 lisäsi kuitenkin kyytiä päätöserään ja järjesti kotijoukkueelle tukalat paikat. Steelers menetti vajaassa viidessä minuutissa 5–1-johtonsa, mutta onnistui ottelun lopun rauhallisella ja varmalla pelillään pitämään vastustajansa maalin verran takanaan.

– Kyllä nyt meni aika jännäksi. Kaksi erää peli oli lähes yhtä maalia, mutta sitten kävi niin kuin usein käy, eli kaveri, jolla ei ole enää hävittävää, alkaa saada onnistumisia. Joukkue sai aikaan kovan paineen, jossa meidän hyökkääjämme eivät enää auttaneet pakkeja avauspelissä. Hienosti koko porukka kuitenkin kesti ottelun lopun kusiset paikat, nauroi Steelersin päävalmentaja Jari Salo.

Salo eli vahvasti mukana joukkueensa menossa kauden huipennuksessa. Päävalmentaja muun muassa hankki KaPa-65:n ykköstähdelle Juulia Peuralle punaisen kortin (5+20 minuutin rangaistuksen) sääntöjen vastaisella mailalla pelaamisesta. Tämän ässänsä Salo iski pöytään juuri oikealla hetkellä, ajassa 52.51, jolloin Peura teki 4–5-kavennusosuman.

– Peuran pelaaminen sääntöjen vastaisella mailalla oli tiedossamme jo otteluparin alusta saakka, mutta fair play -hengessä en halunnut puuttua asiaan. Nyt homma meni kuitenkin niin tiukaksi, että oli pakko tarttua siihenkin keinoon. Peuran maila oli tuunattu eri valmistajan lavasta ja varresta, Salo kertoi.

Steelersin tehokkain pelaaja sunnuntaina oli ykkösketjun laitahyökkääjä Katariina Niemi, joka iski kaksi osumaa KaPa-65:n maaliin. Maalinteossa onnistuivat myös Roosa Huuskonen, Sara Virtanen ja Marika Ojala (1+1).

Maalisyöttöjä jakelivat lisäksi Saimi Lehto ja Tanja Lehtonen.

Steelersin maalivahti Viivi Laine kokosi 15 torjuntaa. KaPan veskarille Ruska Kerttulalle kertyi kymmenen pelastusta enemmän.

Steelers pelaa ensi kaudella naisten B-liigassa (NLB), jossa on kahdeksan joukkuetta. Sarjassa on mukana tänä vuonna liigassa pelanneet NST ja ÅIF sekä viisi nousijajoukkuetta 1. divisioonasta. 2. divisioonasta paikan auringossa sai kuopiolainen SB Welhot, joka voitti karsinnan viimeisessä vaiheessa Blue Foxin.

A-liigassa (NLA) pelaavat puolestaan tämän kauden liigan kahdeksan parasta joukkuetta.

– Meillä oli todella pitkä kausi tänä keväänä. Olimme 1. divisioonassa kuudensia, mutta sen jälkeen alkoi kova savotta karsinnoissa. Rovaniemeläistä Santa’s Unitedia ja KaPaa vastaan pelasimme 10 ottelua 23 päivän aikana, päävalmentaja Salo muistelee.

Steelersin ensi kauden kuvioista Salo ei vielä sunnuntaina osannut sanoa juuri mitään.

– Joukkueen pitää nyt nauttia noususta ja huilata oikein kunnolla, Salo nauroi. HäSa