Urheilu Hämeenlinna

Steelersin naisille avaustappio liigakarsinnassa kakkosdivarijoukkuetta vastaan

Taistelu ensi kauden liigapaikasta jatkuu heti sunnuntaina Uudessakaupungissa.
Kapa-65:n Veera Soini yrittää yllättää Steelersin maalivahtia Viivi Lainetta. Kuva: RIKU HASARI
Kapa-65:n Veera Soini yrittää yllättää Steelersin maalivahtia Viivi Lainetta. Kuva: RIKU HASARI

Steelers Hämeenlinnan naisten edustusjoukkueen hyvä vire ei jatkunut liigakarsinnan toisen vaiheen kotiavauksessa.

Ensimmäisessä vaiheessa rovaniemeläinen Santa’s United oli kaatunut otteluvoitoin 3–2 ja ratkaisupeli oli tiistaina.

Lauantaina 2. divisioonassa vahvan kauden pelannut Kalannin Pallo-65 Uudestakaupungista taisteli Elenia-areenassa voiton maalein 4–5 (1–2, 3–3, 0–0) ja otti ensimmäisen kiinnityksen ensi kauden liiga B:n paikkaan.

Sarja pelataan edelleen paras viidestä ja toinen kohtaaminen on heti sunnuntaina Uudessakaupungissa.

– Tämä oli hyvä oppitunti joukkueelle, että näissä peleissä pitää pelata. Ilmeisesti Rovaniemi-sarja osittain painoi vielä, ja toisaalta emme saaneet tiistain voiton hyvän olon tunnetta purettua, vaikka sitä yritettiin, Steelersin päävalmentaja Jari Salo harmitteli.

 

Steelersin peli vaikutti hermostuneelta alusta asti. Harhasyöttöjä ja pallon menetyksiä tuli paljon.

Sanna Koponen vei emännät johtoon Sanna Härkösen syötöstä, mutta vieraat kuittasivat kahdesti. Ensin Steelersin puolustus aukesi poikkisyötöillä ja sitten vaparikuviosta syntyi toinen maali. Näin erätauolle mentiin lukemissa 1–2.

Molemmat joukkueet laukoivat hanakasti, mutta maalivahdit Steelersin Viivi Laine (19 torjuntaa) ja KaPan Ruska Kerttula (32 torjuntaa) olivat hyvässä vireessä.

Toisessa erässä Erika Laine tasoitti Mari Seppäsen syötöstä, mutta erän puolivälin musta hetki käänsi johdon jälleen KaPalle, joka teki 20 sekunnissa kaksi maalia.

– Eka erä oli meiltä karmeaa peliä, mutta toinen jo parempaa. Mutta kesken hyvän painostuksemme KaPa pääsi iskemään. Ekaa kertaa tällä kaudella pelasimme tällaista vastustajaa vastaan. KaPa varjeli omaa maaliaan ja pelasi naisvartiointia, johon haimme lääkkeitä, mutta ei onnistunut, Salo puntaroi.

Saimi Lehto Sara Virtasen syötöstä ja Sanna Koponen (2+0) Marika Ojalan syötöstä pitivät Steelersin mukana ja päätöserään lähdettiin lukemissa 4–5.

Steelersin valmennus sekoitti ryhmitystään läpi ottelun ja pelasi pääosin kahdella ketjulla. Päätöserässä kotijoukkue haki vielä hanakasti tasoitusta ja paikkoja oli, mutta maaleja ei enää syntynyt edes loppuhetken ylivoimalla.

– Meillä on loukkaantumisia ja väkeä toipilaana, joten yhdellätoista kenttäpelaajalla mentiin. Paikkoja oli, mutta ratkaisuja haettiin kaukaa ja pienistä kulmista. Samoin karvauspelimme ei toiminut koko ketjujen osalta, Salo summasi.

– Huominen tulee nopeasti, peli on jo kello 11.30. Pallollinen pelimme ei ollut tänään sillä tasolla kuin edellisissä peleissä, mutta nyt tämä nollataan ja huomenna uudelleen. HäSa