Urheilu

Steelersin naisille helpottava voitto ÅIF:stä – "Näkyi sitä taisteluilmettä, mitä alkukaudella oli"

Tärkeä keskikastin taistelujen viikonloppu jatkuu vaikeassa kokoonpanotilanteessa.

Kolmen selvän tappion jälkeen Steelers palasi voittojen tielle naisten Salibandyliigan B-lohkossa. Hämeenlinnalaiset ryöstivät tasaisessa keskikastin kamppailussa sarjapisteet sipoolaiselta Ådalens IF:ltä maalein 2–1.

Kaikki maalit tulivat päätöserässä. ÅIF:n Mette Weckstén teki avausmaalin ajassa 43.37, mutta erän puolivälissä Steelers iski kahdesti kahden minuutin sisään.

Ajassa 49.25 Mari Seppänen tasoitti Lotta Purhosen syötöstä ja Anika Holopainen viimeisteli voittomaalin Petra Aallosen esityöstä, kun kellossa oli 51.05.

– Ensimmäisen erän olimme huonoja, emmekä saaneet pelattua omaa peliämme. Vastustajakaan ei ollut hyvä. Toisessa erässä paransimme selvästi pallollisessa pelaamisessa. Molemmat puolustivat tosi tiiviisti. ÅIF on tottunut siihen oltuaan viime kaudet liigassa häviämässä, ja se (puolustus) oli meilläkin teemana, Steelersin päävalmentaja Jari Salo kuvaili harvinaista maalitonta 40-minuuttista.

– Saimme onneksi tasoituksen nopeasti. Sen 2–1-maalin jälkeen peli oli vapautunutta. Saimme uskoa, että mekin voimme voittaa pelin näiden tappioiden jälkeen. Näkyi sitä taisteluilmettä, mitä alkukaudella oli.

Mirka Hakkolalle kirjattiin Steelersin maalilla 14 torjuntaa, kaksi enemmän kuin ÅIF-kollega Sanna Viitaselle.

 

Voitolla Steelers nousi lohkon viidenneksi, kahden pisteen päähän ÅIF:stä, joka on kiinni viimeisessä suoran säilyjän paikassa.

NST on Steelersin kanssa tasapisteissä, mutta sillä on kaksi ottelua vähemmän. Steelers vierailee sunnuntaina juuri NST:n kotihallissa Lappeenrannassa.

– Tämä oli ehdottomasti tärkeä voitto. Huomenna tulee varmaan samanlainen ottelu, mutta NST antaa aktiivisesti painetta, kuten mekin yleensä. Me joudumme antamaan siinä nyt vähän siimaa, Salo sanoi.

Steelers pelasi vain 13 kenttäpelaajalla, kun emännillä oli täysi kokoonpano. Lappeenrantaan ei ole tulossa täydennystä.

– Kyllä kaveri sai siitä etua, että pelaamme pienellä materiaalilla ja osa vähän puolikuntoisina flunssassa. Jouduimme puolustamaan tosi paljon johtoasemassa. Emme pystyneet edes käyttämään kolmea hyökkäysketjua koko ajan. Vähän on tiukkaa näin marraskuussa muutenkin kuin ilman kannalta. HäSa