Urheilu

Steelersin naisille totaalinen tilastotappio hyvästä pelistä huolimatta

Steelers Hämeenlinnan naisten työpanos ei tuonut keskiviikkona tulosta Lohjan Salibandyä vastaan 1. divisioonan keskikastin kamppailussa. Kotijoukkue veikin ottelun maalein 7–4 (3–1, 2–2, 2–1) ja nousi tasapistein Steelersin ohi välieriin oikeuttavalle sijalle neljä.

Steelers pelasi kaksijakoisen ottelun, sillä se aloitti huonolla jalalla ja joutuikin takaa-ajajaksi. Ottelun loppupuoliskolla LoSB:n peli meni roiskimiseksi, kun taas Lotta-Mari Hakava loisti kotijoukkueen maalissa.

– Numeroiden olisi vastustajankin valmentajan mukaan pitänyt olla melkein toisin päin. Toinen erä oli kauden parasta peliämme. Vastustajalla ei ollut oikeastaan tekopaikkoja ja pidimme palloa 17 minuuttia. Monesti alku on vaikea, kun lähdetään suoraan töistä ja koulusta vieraspeliin, Steelers-päävalmentaja Jari Salo sanoi.

LoSB otti avauserässä vieraiden Anika Holopaisen 1–1-tasoituksen jälkeen kahden maalin johdon, joka kesti loppuun asti. Toisen erän alussa ottelu oli jo hyvin lähellä ratkeamista, kun siirretyn rangaistuksen aikana syntyi jo 5–1-osuma ajassa 25.44.

Steelers nousi erän päätösminuutilla peliin mukaan, kun Saimi Lehto ja Katariina Niemi onnistuivat molemmat Erika Laineen syötöstä. Ottelun kolmanneksi viimeisellä minuutilla syntynyt LoSB:n 7–3-maali oli kuitenkin viimeinen niitti, eikä Laineen kavennus enää lämmittänyt.

Kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Laine oli Steelersin tehonainen pistein 1+2.

LoSB:n ykkösketju vastasi yhtä lukuun ottamatta kaikista kotijoukkueen maaleista. Tiia Kaukojärvi kokosi pisteet 1+3 ja puolustaja Julia Eskonen 1+2. Toinen pakki Hanna Lonka iski kaksi maalia avauserässä.

Steelers-maalilla Viivi Laine torjui 35 laukauksesta 28, kun virkasisar Hakava esti hämeenlinnalaisten yritykset 22 kertaa.

– Molemmat maalivahdit olivat hyviä, mutten ihmettele, miksi LoSB:lla on joka pelissä enemmän vetoja. He laukoivat käytännössä aina kenttäpuolellemme päästyään, Salo totesi.

Steelers sai ottelussa viisi jäähyä, joita Salo ei ymmärtänyt.

– En yleensä valita tuomareista, mutta nyt oli sellaiset pillipiiparit, että voisivat vaihtaa uppopalloon. Huonointa tuomarointia 500 ottelun urallani, Salo puuskahti. HäSa