Urheilu

Steelersin naisille vihdoin täysi pistepotti 1. divisioonassa – pallollinen peli löytyi kreivin aikaan kakkoskotikentällä

Steelers Hämeenlinnan naiset ottivat sunnuntaina viimein kauden neljännessä sarjaottelussaan ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa salibandyn 1. divisioonassa. Steelers peittosi rovaniemeläisen Santa’s Unitedin Parolan Juteinikeskuksessa 3–2 (1–0, 1–2, 1–0).

Missään nimessä helpolla voitto ei tullut. Ottelu oli tasainen, ja molemmat saivat 25 laukausta kohti toisen maalia, joten hyvää maalivahtipeliä nähtiin niin Steelersin Nea Niiraselta kuin Santa’s Unitedin Hanna Pohjolalta.

Hämeenlinnalaiset onnistuivat kuitenkin petraamaan peliään paremmin ottelun edetessä ja kolmannessa erässä kotijoukkueen voittomaali oli tavallaan ajan kysymys. Vieraat luottivat lähinnä karvauspeliin ja vastahyökkäyksiin.

Lopulta Tanja Lehtonen vapautti naapurikunnan puolella vaihteeksi kotiottelunsa pelanneen Steelersin paineet 3.39 minuuttia ennen loppusummeria.

– Totta kai ensimmäinen kolmen pisteen voitto näkyi pukukopissakin pelin jälkeen vapautuneena tunnelmana, mutta luotimme koko ajan voittavamme. Eilen emme olleet vielä tarpeeksi kypsiä (6–7-jatkoaikatappio Blue Foxille), Steelers-luotsi Jari Salo kertoi

– Teimme ottelun itsellemme vähän vaikeaksi. Tiesimme, miten vastustaja pelaa, muttemme pystyneet ensimmäisen 30 minuutin aikana suunniteltuun pallolliseen peliin. Sitten tiivistimme peluutusta kahteen kenttään ja saimme kaivettua tarvittavat maalipaikat, Salo kertasi.

Laitahyökkääjä Sanna Koponen ja puolustaja Meri Mäkinen syöttivät toistensa maalit ja tekivät ottelun kärkipisteet 1+1. Joulupukin joukkueen maalit tekivät Lotta Lindi ja Makreeta Heikkilä.

Steelers on nyt 10 joukkueen divisioonan viidentenä kuudella pisteellä neljästä ottelusta. Santa’s United on juuri putoamisviivan yläpuolella 2 pisteellä. Sarjaa johtaa Steelersin ainoan kolmen pisteen tappion murskalukemin aiheuttanut O2-Jyväskylä, joka ei ole itse menettänyt vielä pistettäkään.

Teräsnaiset ovat ensi viikolla saamassa toivottuja vahvistuksia A-junioreista. Seuraavan ottelunsa joukkue pelaa vasta lokakuun viimeisenä päivänä Lohjan Salibandyä vastaan.

– Nyt olemme oikeastaan vasta saamassa kokoonpanoa valmiiksi, ja peli menee koko ajan eteenpäin. Kehittyminen on helpompaa, kun ei koko ajan tarvitse muutella kentällisiä, Salo totesi. HäSa

Päivän lehti

20.1.2020