Urheilu

Steelersin naisten cuptaival katkesi – Hämeenlinnalaisten valmentaja ei ymmärrä 15 minuutin erien mallia

Teräsnaiset taistelivat NLB:n lohkokärkeä vastaan voitosta loppuminuuteille.
Tehot 1+1 tehnyt Katariina Niemi kuittasi Steelersin ensimmäisen maalin Emilia Pietilän ja maalivahti Elinda Hermanssonin vastusteluista huolimatta. Kuva: Esko Tuovinen
Tehot 1+1 tehnyt Katariina Niemi kuittasi Steelersin ensimmäisen maalin Emilia Pietilän ja maalivahti Elinda Hermanssonin vastusteluista huolimatta. Kuva: Esko Tuovinen

Steelers Hämeenlinnan naisten edustusjoukkueen tie nousi pystyyn Suomen cupin neljännesvälierässä maanantaina. Varakaukalossaan Nummikeskuksessa pelannut Steelers haastoi jo kerran syksyllä joukkueen murskannutta FBC Loistoa, mutta hävisi 4–5 (3–1, 0–2, 1–2).

15 minuutin erin pelattu cup-ottelu oli enimmäkseen naisten Salibandyliigan B-lohkon kärkijoukkueen hallintaa, mutta Steelersin tehokas viisiminuuttinen ensimmäisen varttitunnin loppuun nosti toiveita kotileirissä.

Katariina Niemi onnistui maalinteossa ensin ja erän päätteeksi Alisa Mäkelä vei kahdella maalillaan Steelersin 3–1-taukojohtoon.

Toinen erä oli täydellistä Loistoa, eikä Steelers päässyt kertaakaan laukomaan kohti vastustajan maalia. Turkulaiset kiipesivät tasoihin ja kolmannen erän alkajaisiksi johtoon.

Tanja Lehtonen herätteli Steelersiä 4–4-tasoituksellaan ajassa 35.39, ja peli oli tämän jälkeen vähän aikaa Steelersin hallinnassa. Hämeenlinnalaiset saivat ottelun ainoan ylivoiman vaihtovirheestä, mutta maalittoman erikoistilanteen jälkeen Sini Niinikoski ratkaisi ottelun FBC Loistolle heti ensimmäisestä hyökkäyksestä, kun peliä oli jäljellä tasan neljä minuuttia.

Ida Raustola torjui Steelersin maalilla 21 kertaa vastustajan Elinda Hermanssonin yhdeksää vastaan.

Steelersin päävalmentaja Jari Salo puhui ottelusta jo lauantain liigapelin jälkeen keskelle kautta tulevana harjoituspelinä, millaisena se häntä tyydyttikin.

– Tarkoitus oli iskeä nopeasti heti riistojen jälkeen, ja siinä oli pari vastahyökkäysmaalia hyvien karvausten jälkeen. Kolmas maali tuli pidemmästä hyökkäyksestä. Tiesimme, että vastustaja hakee poikkisyöttöjä, ja niiden katkaiseminen oli päivän resepti. Ensimmäisen erän onnistuimme, mutta toisen olimme aivan mankelissa, Salo arvioi.

– Koko ajan mennään eteenpäin. Puolustuksessa pystymme toteuttamaan jo oikeita asioita. Vastustaja oli odotetun kova. Hävisimme heille alkukierroksella 2–9, ja kaveri on meitä edelleen piirun verran edellä. Kohtaamme heidät liigassa vielä kolmesti, ja sanoin tytöille, että meitä ei voiteta enää kolmea kertaa.

Salibandyliitto kokeilee peluuttaa naisten Suomen cupin yksittäiset ottelut kansainvälisen liiton pilottiformaatilla, jota IBF on yrittänyt ajaa sisään olympiastatuksen toivossa. Kokoonpanoon sai ottaa 45 minuutin otteluun vain 15 kenttäpelaajaa, mutta Steelers ei saanut täyttä kolmosketjua, joka vastustajalta löytyi.

Silti Salolta ei herunut ymmärrystä cup-säännöille.

– Mielestäni aika naurettava kokeilu. En tiedä mistä tällainen juontaa juurensa. Meille tästä ei ollut mitään hyötyä. HäSa

Päivän lehti

25.2.2020