Urheilu

Steelersin naisten kausi voitoton

Naisten salibandyliiga taputeltiin Steelersin osalta loppuun turhankin tutulla tavalla lauantai-iltana. Nurmijärveläinen SB-Pro voitti runkosarjan päätöskierroksen ottelun selkein lukemin 12–2 (2–1, 3–0, 7–1) ja se lähtee pudotuspeleihin runkosarjan kakkospaikalta.

 Steelersin kausi oli tylyäkin tylympi – 22 tappiota yhtä monesta ottelusta. Tulevalla kaudella voittoja luulisi olevan tulossa taas roppakaupalla, kun joukkue hakee uutta nousua 1. divisioonasta.

Tamperelaisen Classicin runkosarja oli kuin peilikuva Steelersin vastaavasta. Joukkue ei kärsinyt yhtään tappiota ja se lähteekin suurimpana suosikkina tavoittelemaan himoittua Suomen mestaruutta. SB-Pro on toinen vahva ehdokas 22.4. kerrasta poikki pelattavaan naisten salibandyn superfinaaliin.

Steelers lähti kauden viimeiseen rypistykseensä edellisen ottelun tapaan vain kahden kentällisen voimin. Tästäkin huolimatta joukkue jätti tyylilleen uskollisesti jälleen kerran kaikkensa kentälle, mutta ei yksinkertaisesti voinut mitään paremmalleen.

– Se oli nyt tällainen peli tänään. Tottahan se on, että vastustaja oli tänään parempi. On myös inhimillistä, että kolmannessa erässä meillä ei enää riittänyt energia. Kaikki jäi askiin. Siellä on punaiset posket likoilla, jutteli Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen.

 SB-Pron tehokkaimmat pelaajat olivat ykkösketjun Karoliina Kujala (4+0), Denisa Ratajova (2+1) ja Elina Kujala (0+3) ja Jaana Lirkki (0+3). Steelersistä maalinteossa onnistuivat Meri Jokinen ja Ringa Laurila. Syöttöpisteet maaleihin kirjattiin Laurilalle ja Heli Haapalahdelle.

Steelers jakoi torjuntavastuun tasan Juulia Katajan (18 torjuntaa) ja Mirka Hakkolan (11 torjuntaa) kesken. Ira Moilaselle (10 torjuntaa) iltapuhde SB-Pron maalilla oli leppoisaakin leppoisampi.

Järvinen myönsi rehdisti, että kuluva kausi oli koko joukkueelle raskas.

– Tämän päivän ensimmäinen erä kuvasi meidän koko kautta. Me rimpuilemme, olemme hyvin mukana ja välillä jopa pelin päällä. Sarja osoittautui lopulta kauden aikana meille vääräksi. Se oli liian kova sarja tänä vuonna meille.

– Tämä kausi on opettanut hirveästi ennen kaikkea naisista ja tappioiden sietämisestä. Rankkaa on kieltämättä ollut. Me odotimme, että pystymme uudella valmennuksella kääntämään kurssin. Kaikkemme me siinä teimme, mutta emme onnistuneet, joten itsellänikin on peiliin katsomisen paikka. En kyllä kadu yhtään, että lähdin tähän mukaan, summasi kesken kauden vetovastuun joukkueesta ottanut Järvinen. HäSa

 

    

Asiasanat

Päivän lehti

7.6.2020