Urheilu

Steelersin naisten ketsuppipullo aukesi ja liigakarsintapaikka varmistui

Voitto Hatsinasta sinetöi Steelersin paikan liigakarsinnassa.
Anika Holopainen (oik.) onnistui kahdesti iskemään pallon ohi Hatsinan maalivahdin Anette Pitkäsen. Kuvaaja: Tomi Vesaharju

Steelers Hämeenlinnan naisten joukkue varmisti lauantaina paikkansa uudistuvan Naisten Salibandyliigan karsinnoissa. Steelers peittosi Nummikeskuksessa mikkeliläisvieras Hatsinan maali-iloittelussa 9–5 (1–1, 4–3, 4–1).

Hämeenlinnalaiset saivat toden teolla ketsuppipullonsa auki ottelun puolivälissä. Kotijoukkue iski 30 minuutin täytyttyä viidessä minuutissa neljä maalia, joilla se nousi 1–3-tappiolta 5–4-johtoon. Muuten tasainen päätöserä oli Steelersin juhlaa.

Kakkosketjun Sanna Koponen ja Saimi Lehto toimivat Steelersin tehonaisina. Koponen teki hattutempun ja kolme maalia syöttänyt Lehto yhden osuman.

Myös Teräsnaisten ykkösketju onnistui hyvin. Katariina Niemi teki tehot 2+1, Anika Holopainen 2+0 ja Erika Laine 0+2. Maalinteossa onnistui myös Tanja Lehtonen. Viivi Laine torjui 19 laukausta.

Steelersin päävalmentaja Jari Salo oli tyytyväinen, että joukkue näytti olevansa parempi kaikissa kolmessa erässä ja joka ketju teki maalin.

– Ensimmäisessäkin erässä loimme lukuisia hyviä maalipaikkoja, muttemme vielä onnistuneet. Oli kiva kuulla tappiotilanteessakin, kun tytöt puhuivat vaihtopenkillä, että meillä on koko ajan paikkoja, niin kohta menee sisään. Pallollinen peli oli hyvää 50 minuuttia, Salo kiteytti.

Hatsinan parhaimmistoa olivat sisarukset Eevi (2+1) ja Veera Lokka (1+2).

Steelers venytti ”kuuden pisteen ottelun” voitolla eron karsintaviivan alapuolella olevaan Hatsinaan seitsemään pisteeseen. Molemmilla joukkueilla on enää kaksi runkosarjaottelua jäljellä. Vastaavasti Steelersin ero suoran nousun tuovaan divisioonan nelossijaan on neljä pistettä.

– Tiedostimme, että tämä oli tärkeä peli. Se näkyi siinä, että olimme ensimmäisessä erässä pallottomina liian varovaisia. Kauden minimitavoite on nyt täytetty, Salo kertoi.

Loppukaudesta, eli sunnuntaina Nummella ja kuukauden kuluttua Iittalassa, Steelers pelaa siis käytännössä siitä, saako joukkue kotiedun liigakarsintoihin nykyisellä sijallaan kuusi.

– Kun nyt varmistui, että kausi jatkuu vielä maaliskuun 16. päivän jälkeenkin, voimme jatkaa harjoittelua alustavan suunnitelman mukaan neljän viikon tauolla, jotta olemme hyvässä tikissä karsinnoissa, Salo sanoi.

Poikkeuksellinen karsintajärjestelmä, jossa 1. divisioonan keskikasti pelaa ensin keskenään ja sitten 2. divisioonan joukkueita vastaan, selittyy sillä, että naisten liiga muuttuu ensi kaudeksi kaksiportaiseksi 16 joukkueen sarjaksi. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic