Urheilu

Steelersin päävalmentaja riemuitsi paikan päällä Suomen ja Ville Lastikan MM-kultaa – "Ei tätä voi sanoin kuvailla"

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen oli paikan päällä riemuitsemassa Suomen ja valmennettavansa Ville Lastikan maailmanmestaruudesta.

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen myönsi hänen käsiensä nousseen kattoa kohti, kun summeri soitti varmistaakseen Suomen maailmanmestaruuden Tshekin Prahassa. Kemppainen oli paikan päällä seuraamassa ratkaisuottelua. Suomi voitti MM-finaalissa Ruotsin 6–3.

Kemppainen myöntää liikuttuneensa nähdessään valmennettavansa Ville Lastikan riemun kentällä.

– Kun summeri soi ja näin Lastikan tuulettamassa, ei niitä tunteita voi oikein sanoin kuvailla. Tunteellinen hetki se oli itsellekin, Kemppainen iloitsi.

Kemppaisen mielestä ”Lastikka-kirurgiksi” turnauksen aikana kutsuttu Ville Lastikka näytti suurimmalla mahdollisella salibandyareenalla mistä loppilainen hyökkääjä on tehty.

– Tekemisistä näkee, että hänestä on tullut pelimies myös joukkuepelaajana. Hänen kenttänsä oli oikeastaan Suomen paras ja Ville nosti profiiliaan. Hän on kasvanut hienosti isojen ympyröiden pelaajaksi. Iso sydän oli mukana Lastikalla, toivottavasti hän tuo meillekin paljon voimaa peleihin, Kemppainen sanoi.

– Ville näytti itsestään turnauksessa hienoja elementtejä ja nautti täysin siemauksin. Hän tuuletti tavalla, jota en ennen ole häneltä nähnyt.

 

Lue lisää: Suomi ja Ville Lastikka juhlivat salibandyn MM-kultaa – ”Ainahan on mukavaa laittaa ruotsalaisia nenään”

 

Kemppainen muistuttaa, että Ruotsia pidettiin ennen turnausta ennakkosuosikkina.

– Ruotsin piti olla paljon vahvempi, mutta suomalaiset näyttivät, että ennakko-odotukset olivat pelkkää paperia, Kemppainen niputti.

Kemppaiselle Lastikan nousu loistamaan kansainvälisellä tasolla ei ollut yllätys.

– Juttelin kuukausi sitten Suomen päävalmentaja Petteri Nykyn kanssa ja hän sanoi laittavansa Villen hyvien miesten rinnalle ja että hänen tulevaisuutensa on maajoukkueessa.

 

Lue lisää: Tuplamestari Mika Savolainen nautti näkemästään

 

Maailma tarvitsee esikuvia.

Seutukunnan salibandyjuniorit saivat viimeistään nyt Lastikasta sellaisen.

Kemppainen uskoo, että MM-kullan tuoma virta kantaa myös Hämeenlinnaan.

– Muistan kun Mika Savolainen voitti aikoinaan MM-kultaa ja isot karkelot saatiin aikaiseksi. Vuosien jälkeenkin sitä mietti, että mistähän kaikkialta niitä kukanantajia riitti. Seura varmasti arvostaa ja osaa kunnioittaa Villen saavutusta, Kemppainen lupaa.

– Tämä herättää tunteita varmasti Lopella, Hämeenlinnassa ja Riihimäen kupeessakin, että pienemmistäkin ympyröistä voi nousta tuollaisiin saavutuksiin. HäSa

 

Menot