Urheilu

Steelersin parhaalle pistemiehelle kahden ottelun pelikielto

Nico Jonaesonilla on ollut vauhti päällä Salibandyliigassa niin hyvässä kuin pahassa.

Steelers Hämeenlinnan hyökkääjä Nico Jonaeson sai keskiviikkona liigan kurinpitäjältä kahden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Jonaeson osui viime torstain kotiottelussa TPS:n Janne Hoikkasta päähän pallontavoittelutilanteen jälkeen ja on nyt sivussa kotiotteluista Indiansia ja Karhuja vastaan 3. ja 8. marraskuuta.

Tilanteessa pallo ajautui TPS-hyökkäyksen jälkeen Steelersin kenttäpuoliskon vasempaan laitaan. Pallo karkasi tilanteesta Hoikkasen lyönnin jälkeen Steelersille edullisesti, mutta Jonaeson piti juoksulinjansa ja osui Hoikkasta päähän olkapäällään.

Tilanteesta ei tuomittu jäähyä tai edes vapaalyöntiä, mutta otteluvalvoja teki videotutkintapyynnön.

Salibandyliigan kurinpitäjä katsoi, että ”Jonaesonin toiminta oli tahallista ja osoitti merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan”. Pelikielto on kurinpitokäytännön mukainen.

– Jonaesonilla oli esteetön näkyvyys Hoikkaseen ja kyseessä oli selkeä kahden pelaajan välinen pallon tavoittelutilanne. Kun pallo kimpoaa mailojen lavoista, Jonaesonilla oli riittävästi aikaa ja tilaa pelata tilanne turvallisesti, kurinpitäjän päätöksessä kerrotaan.

– Pelaajien liikeradat eivät olleet risteävät, joten tapaturmaista törmäystä ei ollut syntymässä. Jonaeson kuitenkin valmistautuu kontaktiin ottamalla selkeän sivuaskeleen kohti Hoikkasta ja kääntää ylävartaloaan juuri ennen kontaktia.

Pelikielto ei ole oikeastaan Jonaesonin uran ensimmäinen. Hänet tuomittiin viime kaudella jalkakontaktista pelirangaistuksen lisäksi yhden ottelun lisäpelikieltoon, mutta tuolloin panna kumottiin Steelersin valituksen ja kuukauden käsittelyn jälkeen.

Nico Jonaeson on Steelersin paras pistemies Salibandyliigassa. Hän on tehnyt kahdeksassa ottelussa tehot 4+15.

Päivän lehti

23.1.2020