Urheilu Hämeenlinna

Steelersin Pyry Kauppinen myös EFT-turnaukseen

16-vuotias Pyry Kauppinen debytoi Salibandyliigassa Steelersin paidassa jo viime kaudella. Kuva: Tomi Vesaharju
16-vuotias Pyry Kauppinen debytoi Salibandyliigassa Steelersin paidassa jo viime kaudella. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelers Hämeenlinnan liigamiehistön hyökkääjä Pyry Kauppinen on valittu alle 19-vuotiaiden salibandymaajoukkueeseen, joka pelaa marraskuun alussa EFT-kotiturnauksessa.

Turnaus alkaa Hämeenlinnassa perjantaina 8. marraskuuta ja sekä miesten että poikien maaotteluissa nähdään hämeenlinnalaisjoukkueen edustusta, sillä A-maajoukkueessa debytoi Nico Jonaeson.

Kauppinen on pelannut tällä kaudella salibandyliigassa seitsemän ottelua tehoin 2+2.

– Kausi ei ole lähtenyt ihan niin hyvin käyntiin kuin olisin halunnut. Mutta koko ajan pääsee paremmin rytmiin mukaan ja uskaltaa toteuttaa asioita kentällä omien vahvuuksien kautta, Kauppinen kertoo.

Hän oli mukana myös syyskuun Ruotsi-maaotteluissa, joissa Steelersistä olivat mukana lisäksi puolustaja Osku Sipilä ja hyökkääjä Pieti Alatalo.

– Hyvillä fiiliksillä lähden taas maaotteluturnaukseen. Viime reissu Ruotsiin oli tosi hieno kokemus ja uskon, että tästä tulee vielä hienompi, kun pääsee pelaamaan omassa kotikaupungissa. Aina on hienoa pelata Suomen väreissä, Kauppinen iloitsee.

Alle 19-vuotiailla on menossa välivuosi arvokisoista. Seuraava MM-turnaus pelataan keväällä 2021.

– Tässä kohdin kokeilemme eri pelaajia ja näemme heidät stressitilanteissa ison yleisön edessä ja kovien odotusten alla. Hiljaa eteenpäin kiiruhtaen tässä mennään, linjaa päävalmentaja Jarmo Härmä.

– Olemme U19-joukkueessa pelitaidon perässä. EFT-tapahtuman teemana on pallollinen peli, haluamme pelata rohkeasti pallolla ja samalla voittavaa salibandya. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic