Urheilu Hämeenlinna

Steelersin taistelee enää Salibandyliigassa säilymisestä – Happee löylytti Teräsmiehiä

Sunnuntaina on edessä iso ottelu Elenia-areenassa SB Welhoja vastaan taistelussa putoamiskarsintaa vastaan. Päävalmentaja Petri Kemppainen yrittää avata henkistä lukkoa.
Pyry Kauppinen ja Jere Kemppainen hämmensivät Happeen maalilla, mutta jäivät ilman osumaa. Kuvaaja: Esko Tuovinen

Steelers Hämeenlinnan miesten edustusjoukkueen viimeinen mahdollisuus Salibandyliigan pudotuspeleihin kahdeksan parhaan joukkoon meni käytännössä jo edelliseen kotitappioon, kun espoolainen Oilers käänsi viime sunnuntaina päätöserässä voiton.

Sen sijaan taistelu putoamiskarsintaa vastaan jatkuu edelleen tiukkana, sillä torstain kotiottelu jyväskyläläistä Happeeta vastaan ei tuonut myöskään lisäpisteitä. Sarjavitonen haki Elenia-areenasta vieraspisteet lukemin 2–10 (0–2, 1–3, 1–5) ja vahvisti asemiaan taistelussa puolivälierien kotiedusta.

Steelersin pettynyt päävalmentaja Petri Kemppainen oli vähäsanainen.

– Ei tässä onnellinen voi olla. Ei päästy oikein peliin mukaan ollenkaan, kaveri pelasi fiksusti ja oli kuskin paikalla. Toki meilläkin oli paikkoja ja hetkemme, mutta kun ei saada palloa maaliin, Kemppainen harmitteli.

Avauserässä vieraat pääsivät kahden maalin johtoon, vaikka Steelers vei laukaukset maalia kohti 8–4.

Ensin Vili Liponen (2+0) sai Steelers-puolustajalta harhasyötön loistopaikkaan, eikä erehtynyt, ja hetkeä myöhemmin liigan pistepörssin kärkimies Peter Kotilainen (2+3) laukoi ylivoimalla 0–2.

Toiseen erään Steelers tuli vahvasti ja ykkösketju loi heti ensi minuutilla pari loistopaikkaa. Samoin ylivoima pyöri hyvin, mutta paras paikka päätyi tolppaan.

Lopulta ajassa 38.19 Atte Lahden veto upposi Happee-vahti Markus Laakson taakse, mutta välissä vieraat olivat iskeneet Jami Mannisen (2+1) ja Juuso Heikkisen (2+0) johdolla kolme maalia vastaiskuistaan ja päätöserään mentiin lukemissa 1–5.

Steelers taisteli kotiyleisön edessä lähes loppuun asti. Happee tyylitteli viimeisen minuutin osumilla kympin täyteen.

Steelersin ykkösketju Markus Sipronen, Jose Takala ja Ville Lastikka takanaan puolustajat Mikko Ruokolainen ja Julius Aaltonen säästyi loppuhetkille asti ilman takaiskuja, mutta myöskään tehoja ei löytynyt, ennen kuin ajassa 56.33 Ruokolainen niittasi kavennusmaalin 2–7 Siprosen esityöstä.

– Joukkue kaatuu nyt pieniin asioihin, murrutaan pelin aikana. Ei taidot ole mihinkään kadonneet, mutta henkinen puoli on ollut nyt heikko, Kemppainen puntaroi joukkueensa tilannetta.

Tämän vuoden puolella seitsemästä ottelustaan Steelers on voittanut kaksi ja niistä molemmat jatkoajalla.

Koko kauden aikana viittä sarjataulukossa takana olevaa joukkuetta vastaan Steelers on saanut 15 pistettä ja menettänyt 12 pistettä. Pudotuspeleihin on matkaa yhdeksän pistettä.

Steelers jatkaa sarjassa yhdeksäntenä tasapistein kuopiolaisen SB Welhojen kanssa, kun näillä joukkueilla on kaksi ottelua runkosarjaa jäljellä, mutta vain pisteen päässä vaanivat pelin vähemmän pelanneet lahtelainen LASB ja Oulun Luistinseura.

Nelikosta yhden kohtalona on jatkaa kautta putoamiskarsinnassa ja playout-ottelusarjassa tulee vastaan näillä näkymin Porin Karhut, joka on sarjassa kolmantenatoista.

Tasapisteissä sijoituksen ratkaisee ensin varsinaisella peliajalla voitetut ottelut eli kolmen pisteet voitot ja sen jälkeen koko runkosarjan maaliero.

LASB on ryhmästä vahvimmilla kahdeksalla kolmen pisteen voitolla. OLS:lla voittoja on seitsemän ja Steelersillä kuusi, mutta Welhoilla vain neljä.

OLS kohtaa viikonloppuna sarjan kaksi viimeistä joukkuetta Karhut ja Kooveen. Steelers ja Welhot puolestaan pelaavat keskinäisen ottelun Elenia-areenassa sunnuntaina kello 17.

– Sunnuntaina on iso peli edessä, siinä punnitaan joukkuetta ja ratkaistaan, pelataanko runkosarjan jälkeen vielä putoamiskarsintapelejä. Nyt parin päivän aikana pitää kaivaa joukkueeseen iskua, jotta Welhoja vastaan taistellaan voitosta, Kemppainen korosti. HäSa